Rivaler, konkurenter eller bestevenner?

To by-derby i vente for håndballglade vestlendinger

Det er torsdag ettermiddag i Bergen, og byens to Eliteserielag trener side om side (eller vegg i vegg om du vil) i Haukelandshallen.

 

Tertnes har vært i Eliteserien siden 1992 mens byrival Fana er nykommer på øverste nivå sesongen 2018/2019.

Lagene kjemper om det samme publikummet, de samme sponsormidlene og de samme spillerne. Og fra neste sesong kjemper de også i samme serie. En skulle derfor tro at lagene på ingen måte var interessert i å trene på samme sted til samme tid.

Spillere på det ene laget har tidligere spilt på det andre laget, bestevenner er på hvert sitt lag, Jarle i Tertnes sitt trenerteam er far til Christina som er Fana spiller. Flere av jentene har spilt både med og mot hverandre på aldersbestemte lag. Listen over forbindelser kunne sikkert vært lenger, og rivaliseringen kunne sikkert vært større. Men faktum er at for en utenforstående ser det ut til at her er det bare fryd og gammen. Det betyr likevel ikke at det er noen kjære mor ute på banen, her kjempes det like hardt internt i lagene som lagene seg imellom.

Treningsøkten er litt over halvveis da de to lagene samles til felles spilløkt. Her er det mitt lag, ditt lag og vårt lag. Her er det spillet som er viktigst, ikke nødvendigvis hvem som spiller for hvilken klubb. Det er fart, det er tempo, gode pasninger, en og annen feilpasning, nye spillere og litt mer erfarne spillere. Alle er på tå hev og helt tydelig interessert i at her skal det vere kvalitet over hele linjen.

Så til alle håndballglade bergensere, det er absolutt noe å glede seg til når disse to lagene skal møtes sesongen 2018/2019. Datoene er 16 januar i Haukelandshallen og 06 mars i Fana Arena.