Sølv til Andrea og Sofie i Junior VM

Hederlig innsats av de norske jentene i kveld, men hjemmelaget ble for sterke

1-0 til Norge etter første norske angrep. Det kaller vi en god start.

De ungarske jentene viste styrke og  etter 6 spilte minutter stod det 4-1 til hjemmelaget. Godt hjulpet av et entusiastisk hjemmepublikum. I dag var det vanskelig å høre de norske supporterne. Etter straffe og scoring til Norge stod det 5-3 til Ungarn etter 8 minutter. Nok en scoring til Norge og redning Norge, og det var nå bare ett mål som skilte lagene. Ved omtrent 10 minutter utlignet Norge, forsvaret jobbet veldig godt sammen og du kunne nå høre de norske supporterne. Straffe til Ungarn, redning Sofie, scoring Norge, ledelse Norge, utvisning Norge. Ny utvisning Norge, ny straffe Ungarn, denne gang ble det scoring og utligning til 6-6.

Med to spillere utvist gikk Norge likevel opp i ledelsen igjen. Og en fantastisk enhåndsredning av den norske målvakten. gjorde at  Norge «vant» den doble utvisningsperioden 1-0.  Godt jobbet jenter.

Også Ungarn hadde en veldig god målvakt, men hun greidde ikke å hindre Norge i å score på straffe.  Ungarn utlignet igjen like etterpå – det gikk nemlig til tider rimelig fort ute på banen. Med 10 minutter igjen av 1.omgang stod det 8-8.  Dette ble til 9-9, og med 5 minutter igjen av omgangen ledet Norge 10-9. For like etter å gå opp til 11-9. Norge tok timeout på stillingen 11-10 og 3 minutter igjen av omgangen. Med fullt trøkk fra tribunen reddet Ungarn, gikk raskt i angrep, Norge reddet, gikk raskt i angrep og scoret nok en gang, og ledet 12-10 like før pause. En ledelse som holdt seg til pause.

Ungarn startet 2.omgang med scoring, Norge scorte på straffe, spillemål Ungarn, spillemål Norge – Norge var fremdeles to mål foran, 14-12.  Og slik gikk nå tiden, ett mål her og ett mål der. Tekniske feil forekom fra begge lag, og Ungarn knappet inn et mål, 15-14 til Norge.

Det hardnet litt til i det norske forsvaret, og det resulterte i en to-minutter. Som Ungarn benyttet til å utlikne til 15-15. Med stigende «reporter-puls» konstaterte vi at Ungarn gikk opp i ledelsen 16-15. Det varte heldigvis ikke lenge før Norge utlignet, og vi kunne igjen høre taktfaste Norge, Norge fra tribunen. Samtidig som Sofie nok en gang reddet et ungarsk målforsøk. Straffe, og scoring, til Norge under øredøvende piping fra hjemmepublikummet og 17-17 etter 12 minutter av andre omgang. Kampen var stadig tett og hjemmelaget gikk på nytt opp i ledelsen. Ved halvspilt siste omgang ledet Ungarn 19-17. Som fort ble til 19-18 etter en norsk kontring. Og straffe og scoring til Ungarn, 20-18. Teknisk feil på Norge, og enda en scoring til Ungarn. Som nå ledet med 3 mål. Den ungarske målvakten fortsetter å ta de norske skuddene, akkurat som hun gjorde i gruppespills kampen mot Norge. De norske jentene kom på etterskudd, og Ungarn gikk opp til 22-18 med 10 minutter igjen av kampen. Ungarn fikk en spiller utvist, og Norge fikk straffe, og mål. Redusering til 22-19. Med 7 ½ minutt igjen reduserte Norge til 23-20, Ungarn økte til 24-20 og 5.500 tilskuere i hallen var i ekstase. Med 5 minutter igjen stod det 25-21, som ble til 26-21 og tre minutter igjen av kampen. Med 1 ½ minutt igjen danset publikum på tribunene, det var klart at Ungarn tok hjem seieren med 28-22. Men jentene våre har all grunn til å vere stolte av innsatsen i Junior VM. Gratulerer med sølvet og velkommen hjem alle sammen.