Treningskamp Tertnes – Fana i Haukelandshallen

Eller omvendt....

Det var bare en treningskamp, men nervene hos publikum er der for det. I alle fall hos undertegnede.  Høyt tempo og tøffe tak fra første sekund. «Bare en treningskamp» ble fort til Kamp….

Litt smårusk og tekniske feil hos Fana jentene i starten, klare og tydelige beskjeder fra Erlend på sidelinjen, og ledelse 4-1 til Tertnes etter 6 ½ minutt.

Tett forsvar hos de blåkledde gjorde gjennombrudd vanskelig for de røde fra Fana. Et dertil ikke fullt så tett forsvar hos Fana gjorde at Tertens ledet 7-1 etter knappe 10 minutter. Og det hjalp jo ikke akkurat på at Tertnes hadde en god Marie Davidsen i målet. Teknisk feil hos Tertens førte til innkast og kontring til Fana, og Silje satte inn Fana sitt mål nr 2, mot Tertnes sine 9 og 14 spilte minutter. Vel et minutt senere har Tertnes lagt på til 11-2. Det ville seg rett og slett ikke for jentene fra Fana så langt i kampen.  Mål nr 3 kom etter 20 minutter og ved scoring fra Emilie. 13-3 til Tertnes.

Forsvaret til de rødkledde tok seg noe opp utover i kampen, det ble lenger mellom scoringene fra de blå. Men det hjelper så lite når det ikke blir noen scoringer fremover. Amalie satte inn scoring nr 4, og fem minutter før pause stod det 15-4 til Tertnes.  Vilde satte inn Fana sitt mål nr 5, og lagene gikk til pause med 16-5 til Tertnes.

Å starte med morgentrening for så å følge på med håndballskole for de minste er ikke ideell oppladning til kamp. Men Fana jenten tok seg sammen, mobiliserte og andre omgang startet mye bedre enn første. Etter 10 minutter i andre omgang hadde Tertnes satt bare ett mål, mot 7 på samme tid i første omgang. Forsvaret til de røde satt mye bedre etter pausen. Sånn vil vi se dere i forsvar jenter!

Emilie satte inn Fana sitt første mål i andre omgang, 17-6 til Tertenes etter 11 minutter. Fana reduserte til 17-7 og Tertnes til 18-7. Ved halvspilt omgang stod det 19-8 til Tertnes. Om vi ser på andre omgang isolert så var stillingen 3-3. Tertnes måtte ty til ulovligheter i forsvar og fikk sin andre to-minutter. Og Celine reduserte til 19-9, før Tertnes satte inn 20-9. Med 10 minutter igjen satte Celine inn Fana sitt tiende mål, og reduserte til 20-10, menTertnes gjorde som sist, svarte og la på til 21-10. For så å øke til 22-10 med knappe 8 minutter igjen å spille.  Fana satte inn 22-11, jobbet godt i forsvar og Tertnes slet seg til straffe – og to minutter til Fana.  Fem minutter før full tid var stillingen 23-12 til Tertnes, og uavgjort 7-7 i andre omgang. Og utvisning til Tertens.

Nydelig flyver fra Tertnes, og flott redning fra Synna, 2 ½ minutt igjen av kampen. Kontring Fana og redusering til 23-13, og til 23-14 like etter. For å avslutte med redusering til 23-15. Og seier 10-7 i andre omgang.

Hos Tertnes var det kjekt å se Kjerstin Boge Solås tilbake i kamp etter skadefravær. Tertnes vil nok få stor glede av den unge spilleren denne sesongen.

Dette var trening, neste helg møtes de to lagene til kamp i  Lerøy Elitecup i Fana Arena. Da er det (litt mer) alvor.