Lerøy Elitecup – dag nr 1 kamp nr 2

Sola, med Camilla Herrem på benken møtte Tertnes

Tertnes åpnet best, med scoring fra Kjerstin Boge Solås i det første Tertnes angrepet. Litt klabb og babb og god redning fra Sola sin målvakt. Sola i angrep men Tertnes snapper, kontrer og scorer, 2-0 etter 4 minutter.  Sola reduserte raskt til 2-1, og like etter til 2-2. Og nok en redning fra Sola sin målvakt.

Sola gikk deretter opp til 3-2 og så 4-2. Litt misforståelser i Tertnes angrepet, men etter å «ha begynt på nytt» reduserte de blåkledde til 3-4. Tonje Nøstvold satte så inn Sola sitt mål nr 5. Sola-målvakt reddet, satte raskt i spill og Sola økte ledelsen til 6-3.

Tertnes satte raskt inn sin scoring nr 4 for  så å bli  for tøffe i forsvar, Sola fikk straffe og det stod 7-4 til Sola etter drøye 11 minutters spill.  Sola bytter en spiller i angrep/forsvar, ble litt vel ivrig og fikk en to-minutter for det.  Thea hos Tertnes fikk en liten smell og måtte ned for telling, men hun «tok igjen» med å sette inn Tertnes sitt mål nr 5.  Like etter satte Tertnes inn mål nr 6, Sola gikk i angrep, Tertnes snappet og det stod 7-7 ved halvspilt omgang.

Sola var tålmodig i angrep, og fikk satt sitt mål nr 8 etter flott innspill til strek. De blåkledde svarte umiddelbart og det stod igjen likt på måltavlen, og Sola la time-out kortet. Pep-talken førte til straffe, stangskudd og Tertnes i angrep.

Ingen av lagene spilte spesielt lange angrep, men var ofte litt hardhendte i forsvar. Så straffe til Tertnes og 9-8 ledelse til bergenserne. Fremdeles tøffe tak i forsvar, utvisning til Tertnes, scoring til Sola og 9-9 på tavlen.

«Overfall» på Tertnes sin strekspiller, og klar beskjed fra dommerne «slutt med det der».  Den blå benken la timeout-kortet knappe 6 minutter før pause. Med en nydelig skru-ball fra kanten gikk Tertnes på nytt opp i ledelsen, 10-9.

Flott gjennombrudd fra Tertnes og en like flott redning fra Sola og 5 minutter igjen av omgangen. Skru-baller fra kanten var smittsomt, og Sola utlignet til 10-10.  Nytt gjennombrudd fra Tertnes, ny redning fra Sola, straffe til Tertnes, scoring til Tertnes, ledelse 11-10.

En angrepsfeil hos Sola førte Tertnes raskt i angrep igjen. Men så var det de angrepsfeilen da, i begge ender av banen. Tertnes utnyttet imidlertid en åpen dør hos Sola og gikk opp til 12-10 et godt minutt før pause.  Som ble resultat lagene gikk til pause på.

Tertnes startet andre omgang med å ta ut målvakt, mens Sola startet scoringsballet og reduserte til 11-12 etter 2 minutter.  De blå la deretter på til 13-11. Ny redusering Sola, 13-12. Straffe Sola og 13-13 etter 5 minutter. Sola gikk opp i ledelsen, Tertnes fikk straffe, og to-minutter for feil bytte, scoring og 14-14. Sola gikk nok en gang opp i ledelsen til 15-14. De blåkledde utlignet, fikk nok en utvisning, Sola scoret på straffe og ledet 16-15. Ternes måtte spille et halvt minutt med fire utespillere. Men greidde likevel å utligne til 16-16. Nydelig spill og ledelse 17-16 til Tertnes, som fort ble til 18-16 – og da tok Sola time-out.

Redning Marie, raskt angrep, nydelig innspill til strek og tre måls ledelse. Og to-minutter på Sola. Langt angrep på gjestene fra sør, men uten målvakt ble det enkelt for Kjerstin hos Tertnes å øke til 20-16. Sola svarte umiddelbart til 20-17 som ble til 21-17, 21-18, 22-18. To-minutter på Tertens etter en litt småamper periode. Og 22-19 redusering fra Sola etter litt over halvspilt omgang. Straffe til Tertnes og 23-19. Redusering Sola og 23-20 på resultattavlen. Ny straffe til de blå, og økning til 24-20 over de gule. Redusering  til 21-24 og ny to-minutter på Tertnes, men likevel økning 25-21. Og nok en flott redning fra Marie. Og nok en scoring, 26-21 til Tertnes.

Drøye fem minutter igjen og time-out til Sola.  Redusering til 26-22, økning 27-22, redning Tertnes, redusering 27-23,  nydelig inn til strek og 28-23, redusering 28-24 og 2 1/2 minutt igjen. Økning 29-24, redusering 29-25 og 15 sekunder igjen.  Og slutt.

BB Sola = Tonje Nøstvold

BB Tertnes = Vilde Johansen