Lerøy Elitecup – første kamper i Fana Arena

Mye neglebiting før oppstart, men vi kom i mål

7 ½ time før oppstart av Lerøy Elitecup kom meldingen vi alle ventet på: Brukstillatelse i Fana Arena. Det var mange skuldrer som senket seg noen hakk da kan du si.

Litt armer og bein sånn i starten, men sånn skal det vel vere når du spiller første offisielle kamp i ny hall. I tillegg var det snakk om et rent nabo-oppgjør, Fana mot Viking, Elite mot 1.divisjon.

En tett start,  og Viking ledet 5-3 etter 7 minutter, 3 ½ minutt etter var Fana i ledelsen med 7-5, som ble til 8-5 etter kontring og Amalies scoring nr 4. Fana fortsatte å øke, til 9-5 så 10-5. Da tok Viking time-out.

Tøffe tak i Fanas forsvar, ingen kjære mor selv om det er gjester på besøk. Viking reduserte en gang, og hjemmelaget økte på nytt, til 11-6 etter drøyt 16 minutters spill. Viking med innspill til strek og redusering til 11-7. Fanas yngste, 17-åringen Aurora med sin andre scoring og Fana jentene ledet 12-7.  Det bølget litt frem og tilbake og er detter drøye 20 minutters spill stod det 13-10 til de rødkledde.

Så fulgte 14-10, en Fana kontring, et litt brutalt returløp fra Viking, gult kort, frikast, og scoring, 15-10 til Fana. Redning Fana, raskt opp i angrep, herlig spill og 16-10 til jentene med den nyeste hjemmebane.  5 minutter før pause stod det 17-10, straffe til Viking, scoring og mål, 17-11. Nytt Viking mål og redusering til 17-12. Tålmodighet i angrep lønner seg ofte og med avslutning fra Emilie stod det 18-12 med to minutter til pause.  Ny redusering fra gjestene fra andre siden av byen og det stod 18-13. Fana gikk raskt opp i angrep, og med superskuddet til Silje stod det 19-13 til Fana da lagene gikk til pause.

Under avtjening av kjøkkentjeneste gikk tiden grådig fort (nytt drømmekjøkken 😊) og oppstart av 2.omgang både kom og gikk…. Men omgangen fortsatte der den første sluttet, med Fana et par tre skritt foran Viking. Og med 10 minutter igjen til pause var stillingen 32-22 til de rødkledde Fanajentene. Som ble til 33-22 og 33-23.

Og når Emilie som snapper, springer og sentrer til Victoria, som omsetter det hele i en nydelig scoring står det 34-23 til Fana jentene knapt 5 minutter før full tid. Deretter fulgte en nydelig langpasning fra Fana-målvakt til Emilie med 35-23 som resultat. Godt forsvarsarbeid fra hjemmelaget greidde ikke hindre Viking i å redusere til 35-24. Tett fulgt av ny Fana scoring, 36-24.

Ett minutt før full tid, utvisning til Fana og straffe til Viking.  Og mål til Viking, 36-25.  Nydelig «balltyveri» fra Emlilie og samarbeid mellom henne og Silje i kontringen satte punktum 37-25 i første kamp i Lerøy Elitecup.