Lerøy Elitecup, dag 2 kamp 1

TIF VIking - Tertnes

Bergensoppgjør nr 2 i Lerøy Elitecup, Viking mot Tertnes. To lag som har felles treningsarena og som helt sikkert kjenner hverandres «hemmeligheter». Tertnes har spillere som tidligere har spilt i den blå Viking drakten, og Viking har spillere som tidligere har spilt i den æh – blå er det visst der og, Tertens drakten.

Sånn for ordens skyld, i dagens kamp stiller Viking i hvitt og Tertnes i blått.

Viking starter angrepsspillet, får straffe, og Josefine i Tertens målet starter med redning. Nytt Viking angrep og ny «Josse» redning. Tertnes m på sin side åpner med scoring i sitt første angrep. Viking utligner med en gang. Tertnes øker til 2-1, Viking følger på til 2-2. Og derimellom kontring fra Tertnes og flott redning fra Viking sin målvakt.

Det er raskt i angrep, ballen går til tider «stygg-fort» for oss vanlig dødelige på tribunen, Tertnes øker til 3-2, Viking svarer og det står 3-3. Det går ikke bare fort, men også hardt (les: kraft i skuddet). Viking målvakt reddet i utgangspunktet mål nr 4, men farten var så høy at den gikk i mål likevel – om du kan si det slik. Etter ti minutter stod det 5-4 til Tertens. Kontring til Tertnes, glimrende redning fra Viking, men Tertnes tok returen og laget målet, 6-4.

Tekniske feil på begge sider fører til mye løping og brudd i spillet, og ett og annet mål. Tertnes tok time-out etter drøyt halvspilt omgang, de ledet da 7-6. Tålmodig spilling, men med god fart, avslutning og scoring fra Tertnes. Og redusering fra Viking like etter og stillingen var 8-7 til Tertens. Begge lags målvakter vartet opp med flere gode redninger, men med en utvisning her og målvakt ute der så ledet Tertnes 10-8 med drøye 10 minutter igjen av omgangen. Eller 11-8 var det vel.  Og snart stod det 12-8 til Tertnes. Før Viking reduserte til 9-12. På stillingen 13-9 til Tertnes tok de hvitkledde time-out for en liten justering. Det så ut til å hjelpe, for etter endt angrep hadde Viking redusert til 10-13. Det ble deretter 11-13, Tertens tok ut målvakt og 2 ½ minutt igjen av omgangen. Ny økning til 14-11, Tertens fortsatte å ta ut målvakt og Viking reduserte til 12-14. Før Tertens nok en gang økte til 15-12. Og så gikk lagene til pause.

Viking åpner 2.omgang med scoring 13-15. Nydelig redning fra Vikings målvakt, og ennå en. Og Tertnes kunne fortsette i angrep en stund til. Etter noen fartsfylte angrep fra begge sider fikk Tertnes sin første scoring i 2.omgang, og så en til like etterpå.  Og ledet 17-13 etter drøye 5 minutters spill, for så å øke til 18-13, og i neste angrep øke til 19-13 etter flott innspill til strek.  Straffe til Viking og redusering til14-19. De blåkledde svarer fort og kontant 20-14, 21-14 og time-out Viking og 8 ½ minutter spilt.

Viking reduserte til 15-21, 16-21, 17-21 og Tertnes time-out. Lang periode uten scoring før Tertnes fosset i angrep og økte til 22-17 etter en herlig dobbelfinte fra Mina. Redusering fra Viking til 18-22, så fulgte 19-22, 19-23, 20-23, 20-24 og 20 minutter var spilt av siste omgang.  Straffe til Tertnes og økning til 25-20. Viking reduserte til 21-25 etter et langt og grundig angrep før Tertens økte til 26-21 og Viking tok nok en time-out men knappe 6 minutter igjen av kampen. Etter to heller resultatløse minutter la Tertnes på til 27-21, 28-21, 28-22, en nydelig ball fra Josse til Julie og 29-22 til Tertnes, som også ble sluttresultat.