Siste kamp i Lerøy Elitecup

Pang åpning av Fana

Alt klappet og klart for finale (ja, vi kaller kampen for finale) i Lerøy Elitecup 2018. Fana mot Tertnes. Begge lag med full pott så langt i turneringen, her blir det spenning fra første stund.

Flott skudd fra Lene i første angrep men dessverre i stangen. Synna fulgte opp sin første redning – og så kom Kizza på banen og satte straffen kontant i mål. 1-0 til Fana. Tertens utlignet ved Kjerstin Boge Solås, og det var «tilbake til start».

Nydelig Sofie 😊 og 2-1 til Fana. Teknisk feil Tertnes, kontring, innspill fra Celine til Juliane og 3-1. Flott start jenter!  Nydelig forsvarspill fra Fana, kontring og 4-1 ved Sofie.

Tertnes bygger opp angrepet, Kjerstin skyter, Fana blokkerer, nytt Tertnes angrep, inn til strek og mål ved Vilde. Redusering til 2-4, før gjestene igjen reduserer til 3-4.

Da er det igjen tid for Kizza, og det står 5-3 til Fana. Dobbelsjanse Tertens, Synna redder begge, Emilie scorer og Tertes sin Julie får to minutter på benken. Kjerstin hos Tertens reduserer til 4-6.

Nok en gang godt forsvar hos Fana jentene, angrep, opprulling, eller utrulling for den del, til Emilie og 7-4 til oss. Kantene til Tertnes kan også score mål, redusering til 5-7 av Tina.

Kizza på banen igjen, Josse inn i Tertens målet, scoring og 8-5 til Fana. Gjennombrudd fra Tertens og Karoline, men i Fana målet står venninnen Synna – og redder. Kontring Viking, flott retur løp fra Celine, redning Synna og straffe Tertnes. Og redning fra super Synna 😊

Halvspillt omgang og tid for litt hawaii-håndball fra begge sider. Tertnes roer litt ned på tempoet og blir belønnet med scoring og redusering, 6-8.

Flere tekniske feil og Fana roer litt ned for å bygge opp angrepet, det virker motsatt, Tertens kontrer men nok en gang, Super Synna redder mesterlig skuddet fra Tina. Ny teknisk feil til Fana, og denne gang setter Julie ballen i mål for Tertens, og redusering til 7-8.

Tertnes erobrer ballen, men nydelig returløp og forvar fra Celine og Silje, og Tertens må bygge angrep. Og Tertnes utligner til 8-8 ved Tina.

Redning Synna, retur og nytt skudd fra Tertnes, blokkering fra Fana, nytt angrep Tertens, skudd og redning, retur og ny sjanse for Tertnes, Super Synna stopper det og, snapping fra Tertens men Synna tok like godt det og.

Tertnes prøver nok en gang fra kanten, men vi har Synna i mål så bare la de prøve (ja, nå blir vi litt kjepphøye her).

Brøyt på Tertnes, feil hos Fana, angrep Tertnes og innspill til Vilde på strek og Tertens opp i ledelsen for første gang i dag, 9-8 og 5 minutter igjen til pause. Fana-benken valgte time-out.

Men så var det de tekniske feilene da jenter. På begge lag.

Etter nok en Fana feil gikk Tertnes opp i 10-8 etter scoring av Kristin. Og med knappe to minutter igjen av omgangen var det Tertnes sin tur til å legge time-out kortet.

Tertens med langt angrep, og like før passivt ble det ny scoring, 11-8 til gjestene fra andre siden av byen. Og med det gikk lagene til pause.

2.omgang starter med Tertens angrep, Fana stjeler ballen, Fana kontrer, men resultatløst. Tertens i angrep, redning Fana, kontring og ut til Emilie. Og dermed redusering til 11-9. Før Super Synna slår til igjen, og redder glimrende.

Marie redder Celine sitt skudd og Tertnes går i angrep. Et glimrende Fana forsvar stopper de blåkledde i første omgang, men i andre forsøk blir det ny scoring på Madeleine og to-minutter på benken til Andrea.

Marie stopper nok et Fana skudd og Synna må gi tapt for Katarina, og Tertens gikk opp i 13-9 ledelse. Emilie og Madeleine scorer for hvert sitt lag, 14-10 til Tertens.

Juliane stopper effektivt Benedicte i første forsøk, men hun får en ny sjanse og det står 15-10 til Tertnes.

Og så var det Kizza sin tur igjen, og det betyr som kjent straffe 😊. Redusering og mål, 11-15. Men Tertnes sin Katarina øker til 16-11 like etter. Benedicte fra Tertnes er sterk, og med gjennombrudd og scoring øker hun til 17-11.

Erlend og Fana-teamet velger time-out etter knappe 10 minutter, og stillingen 17-11 til Tertens. Det vil seg ikke for øyeblikket for jentene fra Fana.  Vilde legger på til 18-11, Madeleine til 19-11, 20-11.

To-minutter til Tertnes, Kizza inn igjen og nok et mål, og redusering til 12-20.

Feil hos Fana, kontring Tertnes og den tok Synna. Tertnes i angrep igjen, innspill til Vilde og 21-12.

Noe rusk i maskineriet hos Fana jentene, men litt feil også hos Tertnes. Kontring Fana, skudd og mål fra Andrea – redusering til 13-21. Ny redusering til Fana etter feil hos Tertnes, scoring av Oda, og redusering til 14-21. Før Celine reduserte nok en gang og det stod 15-21, så fulgte nok en Solstad scoring, denne gang var det Andrea som reduserte til 16-21. Karoline og Tertens la imidlertid på til 22-16 før Aurora reduserte til 17-22.

Angrep og skudd Tertnes, redning Synna, straffe Tertnes og ny scoring fra Karoline. Og stillingen var 23-17 med 9 minutter igjen av kampen.

I Tertnes sitt mål stod Josse (som var kommet inn for Marie) i veien for Nora sitt skudd. I en periode gikk det «litt i ball» for begge lag. Med mellom annet en utvisning til Tertnes.

Forsvaret til Fana «er på plass igjen», og det blir feil hos Tertens og innkast til Fana. Og så feil hos Fana og 4 minutter igjen av kampen. Benken til Tertnes tar time-out og blir belønnet med scoring fra Madeleine, og det står 24-17.

Knallskudd fra Kjerstin, og Tertens leder 25-17 med ett minutt igjen av kampen. Aurora kjemper seg gjennom og setter inn Fana sitt mål nr 18. Og så var det slutt 😊

Tertens vant (fortjent 😊) 25-18