Litt treg start, men det løsnet til slutt

Jentene gikk greit videre til neste runde i NM

Etter en litt treg start og med en ett måls ledelse til pause, ble det til slutt en komfortabel 33-22 seier til Fana over Førde i 3.runde kampen i dag.

Elitejentene har i kveld spilt NM-kamp mot 1.divisjonslaget Førde, i Førdehuset. Det ble en litt treg start der lagene fulgte hverandre utover i 1.omgang.  Og selv om Førde på et tidspunkt ledet med 2 mål, var det Fana jentene som kunne gå til pause med en ett-måls ledelse.

Etter hvilen fikk Fanajentene bedre grep om kampen og økte ledelsen jevnt og trutt utover i omgangen. Spillet satt bedre, feilene ble færre og dermed ble målene flere. Førde spilte i perioder godt i forsvar, men mot slutten av kampen virket det som de mistet troen på seg selv mens våre jenter  fremstod som «brutalt effektive» og selvsikre (ref. Firda).

Iflg Firda sier Erlend at «Laget fekk uventa tøff motstand av Førde. Dei imponerte, var veldig gode og veldig tett på oss størstedelen av kampen, og vi måtte verkeleg slite for å få overtaket. Det overraska oss litt at dei heldt følge så lenge som dei gjorde. Vi hadde venta å rykke frå mykje tidlegare.»

Emilie ble kåret til Fanas beste spiller, og stoppet på 9 fulltreffere

Jentene vant til slutt med 11 mål, og er klare for 4.runde. Motstander og dato er foreløpig ukjent

Alle foto: Skjermdump fra sendingene til Firda.no