Første gang i eliteserien er over

Knepent tap i første kamp

Pulsen stiger i takt med nedtelling til kampstart. Og det er lett å tenke tilbake til sist de to lagene møttes. Da var det siste kamp i 1.disivjon. En kamp som ble både tett og spennende, og der Fana til slutt trakk det lengste strået og ble vinner av fjorårets 1.divisjon.

En noe nervøs start og teknisk feil hos Fana førte Skrim opp i ledelsen etter bare ett minutt. Celine utlignetminutter senere, og med det scoret hun  med Fanas første eliteseriemål.

Lagene byttet på å ligge ett mål foran, utligne og ligge foran igjen. Og etter 10 minutter ledet hjemmelaget 6-5. Teknisk feil hos Fana straffet seg, og hjemmelaget kunne gå opp til 7-5. Jentene våre svarte umiddelbart og reduserte til 6-7. Før Skrim la på til 8-6, vi fikk straffe men ikke mål.

Begge lag hadde en del tekniske feil, og Skrim kunne øke til 9-6 etter 13 minutter. Før Celine reduserte til 7-9. Etter drøye 16 minutter økte Skrim til 10-7 på straffe.

Ny straffe til Fana og redusering til 8-10, økning Skrim 11-8, scoring Juliane 11-9, scoring Andrea 11-10 og knappe 8 minutter igjen av omgangen. Andrea fikk en to-minutter for å vere litt for tøff i forsvar men like etter ble Skrim også «redusert» i forsvar.

5 minutter igjen til pause, og stillingen var fremdeles 11-10 til hjemmelaget. Scoringer fra begge lag og 13-11 til Skrim med to minutter igjen, 14-11 til Skrim, utvisning til hjemmelaget og straffe til Fana ,mål og  redusering til 12-14. Synna avsluttet omgangen med en flott redning og lagene gikk til pause med hjemmelaget to mål foran.

Fire minutter ut i andre omgang, og det står 15-14 til hjemmelaget. Tekniske feil  begge lag, og etter 5 minutter utligner Emilie til 15-15. Minuttet etter stod det 16-16 etter gjennombrudd av Kizza.

Men Skrim kom stadig ett og to mål foran, og på stillingen 18-16 fikk de straffe og gikk opp til 19-16. Før Andrea reduserte til 17-19 etter 10 minutter av omgangen.

Nok en gang flere tekniske feil fra begge lag. Fana låg under med tre, og det var tid for time-out. Det hjalp ikke i første omgang, og Skrim gikk opp til 21-17 ved halvspilt omgang. Sofie reduserte til 18-22 , vår målvakt-Sofie vartet opp med en flott redning og Emilie reduserte til 19-22 og Kizza til 20-22 med 10 minutter igjen av kampen.

Skrim la imidlertid på til 23-20 nok en gang på, før Juliane reduserte til 21-23 og Skrim  til 24-21. Men Celine bryter flott igjennom og reduserer til 22-24.

Juliane ble for brutal og ble straffet med en to-minutter, Skrim straffe og mål. Andrea reduserte til 23-25, men Skrim svarte og økte til 26-23 med fem minutter igjen.

Straffe til Fana, Emilie scorer og reduserer til 26-24. Fire minutter igjen og ny redusering, til 26-25 ved Andrea.

1 ½ minutt igjen og Skrim ledet 28-27, 29-27, redning Skrim, time-out Skrim og 20 sekunder igjen. Og ingen flere scoringer. Seier til Skrim i første kamp. Vi tar det igjen i Fana Arena.