Historisk kamp i Fana Arena

Fana er klar for kvartfinale i NM Kvinner Senior

Endelig ble det hjemmekamp for Fana Elite i Fana Arena. Og for hjemmepublikummet ble det en i overkant spennende kamp da Fana møtte 2.divisjonslaget Utleira i 4.runde i NM Kvinner Senior onsdag kveld.

Fana jentene startet i stort tempo, og ledet 4-1 før det var gått 5 min av kampen. Da våknet Utleira og etter 10 minutter utliknet de, og plutselig stod det 5-5. Lagene fulgte hverandre utover i omgangen med ett mål her og ett mål der, redning både her og der, stolpeskudd og utenforskudd. Mot slutten av omgangen greidde Fana å opparbeide seg en to måls ledelse og lagene gikk til pause på stillingen 14-12 til hjemmelaget.

Andre omgang startet som den første, med flere raske Fana mål, og etter 4 minutter hadde de økt ledelsen til 17-13. Da klokken viste drøyt 10 spilte minutter av omgangen og Fana ledet 20-15 var den yngre garden av Fana tilhengere beroliget, «nå leder de så mye a det blir vanskelig for Utleira å ta igjen forspranget».

Men den gang ei, 8 minutter senere var ledelsen skrumpet inn til kun ett mål, 20-19. Kampen nærmet seg slutten og publikum fikk se det som Utleira sin trener kommenterte etterpå; «Fana jentene er helt tydelig vant til et større tempo over lengre tid enn det Utleira sine jenter er». Og tempoet betalte seg til slutt, og Fana tok seg til en historisk kvartfinale i NM Senior. På en dårlig dag er de for første gang i kvartfinalen etter å ha slått Utleira 28-25.

Juliane Moberg ble kåret til Fanas beste spiller, mens Cecilie Bjercke Ljostveit ble Utleiras beste spiller.