Fana sine juniorjenter er klare for semifinalen i junior NM

To målvakter i storform og alle jentene på scoringslisten i kveldens kvartfinale mot Fredrikstad

I kveld var det kvartfinale, det neste blir semifinale, videre tenker jeg vi avslutter i Oslo Spektrum 29 desember 😊

Alle jentene kom på scoringslisten i kveldens kamp mot Fredrikstad. Dvs alle så nær som målvaktene,  men de gjorde i tillegg sitt og mere til for å hindre at Fredrikstad noensinne kom helt inn i kampen.

Fana fosset frem fra første fløyte lyd. Det gikk så fort at Fredrikstad valgte å ta timeout allerede etter 7 minutter. Da ledet Fana jentene 7-2. Selv om Fredrikstad reduserte flere ganger det neste kvarteret så valgte de å ta en ny timeout etter 22 minutter – da på stillingen 13-9 til hjemmelaget. Det nærmeste de kom var 3 mål bak, 16-13 minuttet før pause. Fana puttet imidlertid en til, og lagene gikk i garderobene på stillingen 17-13 til hjemmelaget.

Andre omgang gikk fort inn i samme sporet som den første, med et hjemmelag som scoret både to og tre mål for hver gang bortelaget fikk inn ett mål.  Men Fredrikstad gav aldri opp, det skal de ha 😊 Selv om Sofie stengte målet og reddet både straffer og dobbeltsjanser, enkeltsjanser og kontringer, fortsatte de å kjempe. De håpte kanskje på en litt lettere reise da Sofie byttet plass med Synna mot slutten av omgangen, men den gang ei. Det ble på ingen måte noe lettere å vere gjester i Fana Arena etter målvakts byttet. Vi har nemlig et veldig kompetent keeper par , og Synna kom inn og startet med strafferedning.  Fana bare fortsatt å øke ledelsen, og selv om Fredrikstad kom til både gjennombrudd og kontringer så var det aldri tvil om at det ville bli hjemmeseier i denne kvartfinalen.

Ikke alt for mange hadde tatt turen til Fana Arena denne kvelden, men de som var der fikk se at Fana lett tok seg semifinalen med 35-25 over Fredrikstad.

Thale Rushfeldt Deila, ble toppscorer (8 mål) og banens beste hos Fredrikstad. Hos Fana ble superkeeper Sofie Ege Grønlund kåret til kampens beste spiller. Christine Karlsen Alver ble toppscorer med 9 nettkjenninger.

Nå venter vi i spenning på trekning av semifinalene.

For ordnes skyld: Juniorlaget er et samarbeidslag mellom Fana og Gneist.