To mÄlvakter i storform og alle jentene pÄ scoringslisten i kveldens kvartfinale mot Fredrikstad

I kveld var det kvartfinale, det neste blir semifinale, videre tenker jeg vi avslutter i Oslo Spektrum 29 desember 😊

Alle jentene kom pÄ scoringslisten i kveldens kamp mot Fredrikstad. Dvs alle sÄ nÊr som mÄlvaktene,  men de gjorde i tillegg sitt og mere til for Ä hindre at Fredrikstad noensinne kom helt inn i kampen.

Fana fosset frem fra fĂžrste flĂžyte lyd. Det gikk sĂ„ fort at Fredrikstad valgte Ă„ ta timeout allerede etter 7 minutter. Da ledet Fana jentene 7-2. Selv om Fredrikstad reduserte flere ganger det neste kvarteret sĂ„ valgte de Ă„ ta en ny timeout etter 22 minutter – da pĂ„ stillingen 13-9 til hjemmelaget. Det nĂŠrmeste de kom var 3 mĂ„l bak, 16-13 minuttet fĂžr pause. Fana puttet imidlertid en til, og lagene gikk i garderobene pĂ„ stillingen 17-13 til hjemmelaget.

Andre omgang gikk fort inn i samme sporet som den fĂžrste, med et hjemmelag som scoret bĂ„de to og tre mĂ„l for hver gang bortelaget fikk inn ett mĂ„l.  Men Fredrikstad gav aldri opp, det skal de ha 😊 Selv om Sofie stengte mĂ„let og reddet bĂ„de straffer og dobbeltsjanser, enkeltsjanser og kontringer, fortsatte de Ă„ kjempe. De hĂ„pte kanskje pĂ„ en litt lettere reise da Sofie byttet plass med Synna mot slutten av omgangen, men den gang ei. Det ble pĂ„ ingen mĂ„te noe lettere Ă„ vere gjester i Fana Arena etter mĂ„lvakts byttet. Vi har nemlig et veldig kompetent keeper par , og Synna kom inn og startet med strafferedning.  Fana bare fortsatt Ă„ Ăžke ledelsen, og selv om Fredrikstad kom til bĂ„de gjennombrudd og kontringer sĂ„ var det aldri tvil om at det ville bli hjemmeseier i denne kvartfinalen.

Ikke alt for mange hadde tatt turen til Fana Arena denne kvelden, men de som var der fikk se at Fana lett tok seg semifinalen med 35-25 over Fredrikstad.

Thale Rushfeldt Deila, ble toppscorer (8 mÄl) og banens beste hos Fredrikstad. Hos Fana ble superkeeper Sofie Ege GrÞnlund kÄret til kampens beste spiller. Christine Karlsen Alver ble toppscorer med 9 nettkjenninger.

NÄ venter vi i spenning pÄ trekning av semifinalene.

For ordnes skyld: Juniorlaget er et samarbeidslag mellom Fana og Gneist.