Stor stemning i Fana Arena søndag kveld

Bortimot full hall, kjempestemning og seier

Endelig var dagen her, hjemmekamp i Fana Arena for Fana Håndball sitt elitelag. På andre banehalvdel stod Skiens laget Gjerpen. Et lag som allerede hadde spillt eliteseriekamp på Fana sin hjemmebane. Den gang ble det tap mot Tertnes, og ett fulltallig hjemmepublikum ventet spent på utfallet av søndagens kamp.

En kan vel si at jentene begynte litt forsiktig, med å slippe Gjerpen 3 mål foran før det var gått 4 minutter av kampen. Var det nerver eller var det hjemmebane for første gang som holdt de litt igjen? Iallfall, de nærmere 800 på tribunen våknet til liv og det gjorde også  Fana jentene på banen. Og fem minutter senere var stillingen 4-4. To gode målvakter var mye av årsaken til at det ikke ble spesielt mange mål i første omgang. En omgang som forøvrig gikk «pent og pyntelig» for seg. Og lagene gikk til pause med 13-12 ledelse til gjestene.

I andre omgang ble det ett mål her og mål der. Helt til Gjerpen opparbeidet seg en luke på  3 mål etter knapt halvspilt omgang. Fana benken la time-out kortet. Og sendte utpå eliteseriedebutant Aurora Hatle. Og for en debut 😊. 17-åringen kom inn på stillingen 20-17 til Gjerpen og det var spilt i 14,28 minutter. Da klokka viste 17: 54 stod det 21-21. Og alle Fana sine mål var signert Aurora. Drøyt 10 minutter senere satte samme Aurora inn sitt 5 mål for kvelden, Fana sitt mål nr 26, og publikum begynte å forberede seg på seier.

En Kinder egg-seier: første hjemmekamp, første poeng på hjemmebane og første seier. Kvelden kunne nesten ikke bli bedre. Sluttresultatet ? Vi vant 26-24.

Målvakten vår, Sofie Ege Grønlund ble vår beste spiller med 24 redninger (av 44 mulige). Emilie Hovden ble vår toppscorer med 8 mål. Gjerpens Melanie Bak ble bortelagets beste spiller, og toppscorer. Også  hun med 8 mål.

Nå venter Rælingen i Fana Arena lørdag 20.oktober kl 17:00. Du kommer vel ?