Lynvingen vår, Emilie Hovden

Med over 12 års fartstid i Fana Håndball

Emilie har spillt i Fana mer eller mindre hele håndballkarrièren sin. Vi har her sakset fra et intervju «Håndballspiller» har gjordt med lynvingen vår.

Tekst: Trond Sørøy. Lørdag 8. desember 2018.

Venstrehendte Emilie Hovden (22) har scoret mål i Fanadrakt siden hun var 9 år gammel og bortsett fra en sesong i Molde 2015/16 har hun alltid spilt i Fana. Emilie synes laget har taklet overgangen til spill i eliteserien godt.

Trivsel.
«Jeg trives veldig godt i klubben min. Vi er et ungt og treningsvillig lag, som jobber hardt hver eneste dag for å bli bedre. I inngangen til denne sesongen stod også vår nye flotte arena ferdig. En av Norges fineste haller etter min mening, og et fantastisk utgangspunkt for å kunne legge ned mange gode treningstimer.»

Samarbeid.
«De to siste sesongene vi spilte i første divisjon, trente vi i Haukelandshallen samtidig som Tertnes. Der hadde vi et samarbeid der vi ofte gikk inn og hadde deler av treningen sammen med Tertnes eller at vi hadde sparring mot hverandre. Dette hadde vi godt utbytte av ettersom det var et nivå opp fra det vi møtte i serien. Vi trener ikke sammen med de i år.»

Utvikling.
«Jeg synes Fana har utviklet seg veldig positivt de siste årene. Hvert eneste år har vi tatt steg opp på tabellen. Særlig de to siste årene har vi økt treningsmengden og kvaliteten, og nå i år nådde vi målet vårt opp opprykk til eliteserien. Sesongen vi rykket opp var jo selvfølgelig helt fantastisk gøy! Vi vinner 19 av 22 kamper og tar seriegullet med ett mål på hjemmebane i siste kamp mot Skrim.»

 

Overgangen fra første divisjon.
«Jeg føler egentlig vi har kommet godt ut av overgangen fra 1.divisjon. Vi har tatt noen poeng, og de kampene vi har tapt, har vi tapt med 1-2 mål, bortsett i fra kampen mot Vipers. Alle de øvrige kampene har vært jevne og vi beviser at vi har noe å gjøre i eliteserien. Det er små marginer som skiller seier fra tap, og i 1.divisjon hadde vi kanskje litt mer å gå på i form av bomskudd og feil. Dette er noe vi tar tak i nå, og skal forbedre til andre halvdel av sesongen.»

Målsetting videre.
«Vi skal fortsette og utvikle oss, og kjempe enda hardere, og være enda litt tøffere for og klare å bikke de jevne kampene vår vei.»

Scorer alltid mange mål.
«Det er selvfølgelig litt vanskeligere å komme til sjanser denne sesongen. I eliteserien går alt litt fortere og de fleste er litt sterkere enn det man møter i 1.divisjon. Vi må jobbe enda hardere for å komme til sjanser, og en god vinkel i eliteserien er kanskje mye mindre enn de man får i 1. divisjon.»

Trener godt i desember.
«Jeg skal fortsette å trene godt, og pushe lagvenninnene mine til å gjøre det samme. Nå i desember har vi jo ingen kamper, så da skal vi trene ekstra hardt slik at vi er godt rustet for andre del av sesongen. Når kampene begynner igjen på nyåret, skal laget og jeg være klare for å få ut alt vi har trent for!»

Foto: Einar Kvalheim