2.600 tilskuere fikk se at storesøster var størst

Men lillesøster vant 2.omgang

Både BA, BT og Fanaposten omtalte kveldens kamp på dagens forsider. Overskriftene var alt fra «Lokalderbyet der taktiske grep ikke nytter» til «Bestevenner og konkurrenter». Og overskriftene skifter i løpet av dagen. Litt uvant kost for lillesøster i dette oppgjøret, men noe en absolutt kan venne seg til 😊.

I motsetning til kampen mot Rælingen har Tertnes i kveld med seg både Julie Lygren og Kjerstin Boge Solås. Hos Fana er Juliane  tilbake fra skade mens Aurora  er ute med sykdom.

Stinn brakke, flammekastere, nedtelling a la VM, og der er kampen i gang, og det er lenge siden de har vært så mye folk i Haukelandshallen.

De første minuttene er preget av tekniske feil, og kanskje litt nerver,  hos begge lag. Men endelig scoring 😊 da Celine  etter 3 ½ minutt setter inn 1-0 til Fana. Tertnes svarer umiddelbart, Kristin Nørstebø utligner, og det står 1-1.

Stemningen er stor, folk strømmer fremdeles inn i hallen, og etter 10 minutter leder storesøster med to; 6-4. Her går det fort, vi får en fantastisk redning fra Synna på ett skudd fra Tina Abdulla, Fana i angrep og redning fra Marie Davidsen. Nytt raskt Tertnes angrep og påfølgende scoring, og det stod 7-4. Dermed tok Fana benken time-out.

Tertnes er stadig i førersetet og holder seg hele tiden to til tre mål foran. Fem minutter før pause står det 13-10 til hjemmelaget og Fana står godt i forsvar. Og nå er det Tertnes som legger time-out kortet.

Hjemmelaget avslutter omgangen med å få straffe i sluttsekundene, og legger på til 16-10. Lagene gikk til pause etter en omgang preget av mange tekniske feil, gode målvakter og en enorm stemning i hallen.

Andre omgang starter med raske scoringer i begge ender, og det står 19-13 til Tertnes etter 4 ½ minutt. Tertnes er imidlertid raske opp i angrep etter Fana sin trettende scoring, og setter inn sitt mål nr 20.

Målvaktene på begge sider spiller fremdeles godt og varter opp med redning etter redning 😊. Etter en straffe til Fana er stillingen 20-15 i hjemmelagets favør, og det er spilt drøye 9 minutter av omgangen.

Ti minutter senere er avstanden fremdeles på 5 mål, og 25-20 til storesøster. To straffer til Tertnes og en scoring til Fana senere var stillingen 27-21. Deretter to raske Fana mål og 27-23 med 3 ½ minutt igjen av kampen.

To minutter igjen og det stod 28-24, som ble til 29-24 før andre omgang slutter på samme måte som første. Med straffe til Tertnes, men nå med redning fra Sofie i Fana sitt mål.

Storesøster er fremdeles størst, og leder 1-0 i kampen om Bergen. Men vi får en ny mulighet i Fana Arena 06.mars.