Både BA, BT og Fanaposten omtalte kveldens kamp på dagens forsider. Overskriftene var alt fra «Lokalderbyet der taktiske grep ikke nytter» til «Bestevenner og konkurrenter». Og overskriftene skifter i løpet av dagen. Litt uvant kost for lillesøster i dette oppgjøret, men noe en absolutt kan venne seg til 😊.

I motsetning til kampen mot Rælingen har Tertnes i kveld med seg både Julie Lygren og Kjerstin Boge Solås. Hos Fana er Juliane  tilbake fra skade mens Aurora  er ute med sykdom.

Stinn brakke, flammekastere, nedtelling a la VM, og der er kampen i gang, og det er lenge siden de har vært så mye folk i Haukelandshallen.

De første minuttene er preget av tekniske feil, og kanskje litt nerver,  hos begge lag. Men endelig scoring 😊 da Celine  etter 3 ½ minutt setter inn 1-0 til Fana. Tertnes svarer umiddelbart, Kristin Nørstebø utligner, og det står 1-1.

Stemningen er stor, folk strømmer fremdeles inn i hallen, og etter 10 minutter leder storesøster med to; 6-4. Her går det fort, vi får en fantastisk redning fra Synna på ett skudd fra Tina Abdulla, Fana i angrep og redning fra Marie Davidsen. Nytt raskt Tertnes angrep og påfølgende scoring, og det stod 7-4. Dermed tok Fana benken time-out.

Tertnes er stadig i førersetet og holder seg hele tiden to til tre mål foran. Fem minutter før pause står det 13-10 til hjemmelaget og Fana står godt i forsvar. Og nå er det Tertnes som legger time-out kortet.

Hjemmelaget avslutter omgangen med å få straffe i sluttsekundene, og legger på til 16-10. Lagene gikk til pause etter en omgang preget av mange tekniske feil, gode målvakter og en enorm stemning i hallen.

Andre omgang starter med raske scoringer i begge ender, og det står 19-13 til Tertnes etter 4 ½ minutt. Tertnes er imidlertid raske opp i angrep etter Fana sin trettende scoring, og setter inn sitt mål nr 20.

Målvaktene på begge sider spiller fremdeles godt og varter opp med redning etter redning 😊. Etter en straffe til Fana er stillingen 20-15 i hjemmelagets favør, og det er spilt drøye 9 minutter av omgangen.

Ti minutter senere er avstanden fremdeles på 5 mål, og 25-20 til storesøster. To straffer til Tertnes og en scoring til Fana senere var stillingen 27-21. Deretter to raske Fana mål og 27-23 med 3 ½ minutt igjen av kampen.

To minutter igjen og det stod 28-24, som ble til 29-24 før andre omgang slutter på samme måte som første. Med straffe til Tertnes, men nå med redning fra Sofie i Fana sitt mål.

Storesøster er fremdeles størst, og leder 1-0 i kampen om Bergen. Men vi får en ny mulighet i Fana Arena 06.mars.