Neglebiting, nerver, byrivaler og tabellrivaler

"Kampen for tilværelsen", og den nest siste i en knalltøff kamprekke

For omtrent et år siden ble det klart at sesongen 2018/2019 ville bli historisk for Fana Håndball, med opprykk til eliteserien 😊. Litt over halvveis i nevnte sesong ligger Fana jentene der «alle» de andre tippet før sesongstart – på nederste del av tabellen.

I kveld (27 februar) er det bortekamp mot Larvik. Sist de to lagene møttes ble det mot alle odds seier til Fana.

Kveldens runde er den neste siste i en særdeles tøff rekke for Fana sin del – etter kveldens kamp møter jentene Tertnes på hjemmebane onsdag 06 mars.

Parallelt med kampen i Larvik spiller Tertnes mot Rælingen hjemme i Haukelandshallen. Byrival mot tabellrival. For en nervøs og neglebitende Fana supporter med kamper i to kanaler går det foreløpig Fana sin vei (i den ene kanalen). Fana leder 9-8 i Larvik, mens Tertnes er i ferd med å ta igjen Rælingen i Bergen. Dette var med omtrent fem minutter til pause.

Til pause leder bergenserne i Larvik 11-10, mens bergenserne i Bergen ligger under 11-12. Som et lite PS: Larvik ledet 4-0 før det var gått 5 minutter av kampen.

Fem minutter ut i andre omgang er resultatet (for Fana sin del) noe bedre enn etter de fem første i første omgang. «Omgangsmessig» står det 2-2, men Fana leder 13-12. Jentene spiller helt jevnt med Larvik og presser Larvik spillerne til å gjøre feil både en og to ganger.

På stillingen 13-13 i Larvik står det 14-14 i Haukelandshallen. Begge deler er «godt nytt» for våre jenter.

Ikke fullt så godt når resultatet på Håndball TV ikke stemmer med virkeligheten (og Liveoppdateringen), da er det lett å «glemme» at Larvik leder med to og ikke bare med ett.

Og så går det opp for den nervøse tilskuer at både klokke og stilling på Håndball TV er ute av funksjon. Oppdatering fra Livesystemet viser 15-15 etter knappe 17 minutter av andre omgang. Og ikke 14-13 og 8 minutter som det vistes på skjermen.

Et nytt glimt mot Haukelandshallen viser at tabellrival Rælingen ligger under 15-18 for byrival Tertnes.  Men jammen har ikke den samme Håndball TV-feilen skjedd i Haukelandshallen, men der leder Tertnes 23-18.

Sofie spilte glitrende i mål mot Larvik, og det er ikke noe dårligere spill av unge Ege i dag.  Men i kveld vinner likevel rutinen og erfaringen, og kampen ender 21-18 til Larvik.

«Trøsten» for en nervøs supporter er at byrivalen vant komfortabelt 31-20 over tabellrivalen.

Oppsummert: Godt jobbet i kveld jenter, vi gleder oss til kampen mot Tertnes 😊.  En kamp som forøvrig nærmer seg utsolgt.