Fotomontasje: Fana Håndball/Sportsfotograf Bjørn Erik Nesse

«To be or not to be»

Jentene er i knallform og godt rustet for kampen om "å bli" i eliteserien også neste år

Det er omtrent ett år siden (15.04.2018) Fana sist tok imot Skrim Kongsberg på hjemmebane. Til det som ble en historisk 😊 kamp på flere områder – det var siste hjemmekamp i Slåtthaughallen og det var kampen som avgjorde hvem som ble nr 1 og 2 i fjorårets 1.divisjon.

Selv om begge lagene allerede var klare for eliteserien ville både Fana og Skrim Kongsberg mer enn gjerne stå igjen som vinner av 1.divisjon sesongen 2017/2018. Det ble hjemmelaget som trakk det lengste strået i en jevn og særdeles spennende kamp. 200 tilskuere (i en hall med tribunekapasitet på 260) fikk se hjemmelaget kjempe seg til de to poengene med knappest mulig margin. Fana vant 27-26 etter at det stod 13-13 til pause.

Søndag 17.mars er det tid for nytt hjemmemøte mellom Fana og Skrim Kongsberg. Denne gang i Fana Arena (som har tribunekapasitet på 1.056 😊, så det er ingen grunn til å sitte hjemme).

Historien har ofte en tendens til å gjenta seg, i år som i fjor ligger Fana best an av de to lagene på tabellen. Men i motsetning til i fjor så ligger begge lagene på nederste halvdel, Fana på en (pr i dag, som er 12.mars) trygg 9.plass mens Skrim Kongsberg ligger på tolvte og sisteplass. Men, bare så det er sagt: vi skal på ingen måte bli kjepphøye og tro at dette blir «lett match». Det er kun to poeng som skiller og Fana tapte 27-29 da de gjestet Kongsberg i første kamp som Eliteserielag i høst.

På de fire siste kampene har jentene våre tapt (stort) for Storhamar, spilt jevnt med Larvik på bortebane (tap 18-21), de rystet Tertnes i Fana Arena (selv om jentene fra nordre bydel gikk seirende ut med 25-22) og sist søndag var det Rælingen som fikk juling på sin hjemmebane. Her vant Fana hele 37-24.

Søndagens gjester har på sin side tapt tre av fire kamper før de spilte uavgjort mot Rælingen. Skrim Kongsberg skal møte Fredrikstad hjemme i Kongsberghallen (13.03.2019) før de tar turen over fjellet til oss.

Vi håper alle som er glad i håndball (og ekstra glad i Fana Håndball 😊) møter opp i Fana Arena søndag 17.mars kl 18:00. Dette kan fort vere DEN kampen i året som blir den viktigste å vere tilstede på.

Med å kjøpe billetter her slipper du å «engste» deg for at det er utsolgt på søndag (og du kan gå forbi trengselen i billettluken).

Kampen sendes som vanlig via HåndballTV og Amedia