Surt ettmålstap for Molde i siste sekund

Men jentene er fremdeles på trygg plass

Seieren mot Oppsal gjorde at Fana klatret til «trygg» plass, men kun ett poeng foran Skrim Kongsberg. Samtidig som Fana forberedte seg til kamp mot Molde var tabellnaboene allerede i gang med sine kamper.

Lagene like foran og like bak Fana, Oppsal og Skrim Kongsberg møttes til kamp denne dagen. Og for en Fana-supporter var det helt naturlig å holde en knapp på Oppsal.  15 minutter ut i første omgang hadde Oppsal hentet inn igjen Skrim sitt forsprang og alle fingrer ble krysset for at det her skulle gå Fana, nei Oppsal sin vei var det vist 😊…. med «nervene i helspenn» var det bare å ta tiden til hjelp.

Gjerpen, som før denne runden lå tre poeng bak Fana hadde Tertnes på besøk. Og vår by-rival og /eller venninne gjorde jobben her og tok med seg to poeng tilbake til Bergen.

Rælingen, som p.t ligger på siste plass har bare 4 poeng opp til oss på 9.plass. De spiller i dag mot Byåsen i Trondheim og en hjemmeseier der er absolutt til vår fordel.

Da Molde tar avkast i kampen mot Fana er de andre kampene «på vår side» – nå må jentene gjøre sin del av jobben 😊. Og med 15-12 ledelse til pause har så absolutt jentene gjordt sin del av jobben så langt.

Molde ledet 1-0, 2-0, 2-1, 3-1,3-2, og 4-3. Men på stillingen 4-4 gikk Fana opp i ledelsen og der ble de ut omgangen. I starten var det «litt forvirrende» å se Fana jentene i hvitt og hjemmelaget i rødt. Men det gikk så veldig mye bedre da det kunne konstateres at hei, vi er jo de hvite i dag. Og vi leder 😊.

Kizza  (6 mål) og Celine (4 mål) er våre toppscorere i første omgang, vi har ett gult kort på spillerne, ett gult kort til Erlend og en to-minutter.

Jentene starter det gode spillet også i andre omgang, og en nydelig kombinasjon mellom Celine på midten og Sofie løpende inn fra kanten ender med Fana mål nr 18 etter knappe fem minutter.

Med 10 minutter igjen er kampen blitt unødig spennende. Molde er nå bare ett mål bak og jentene stanger litt i motvind. Og for å gjøre det ennå mer spennende utligner Molde til 23-23.

30 sekunder igjen, 27-26 til Molde og Fana tar time-out (og pulsen er skyhøy…) 12 sekunder igjen, straffe til Fana og utligning ved Kizza. 9 sekunder igjen og Molde tar timeout – går deretter direkte i angrep og avgjør kampen 28-27.

Celine ble kåret til vår beste spiller, og endte på 7 mål. Kizza endte  med 9 mål.

Nå er det bare å brette opp ermene og forberede oss på siste hjemmekamp mot Byåsen på onsdag 03.april