Foto: Einar Kvalheim

Hvorfor skal du komme på kampen mot Byåsen i kveld (onsdag) ?

Her er litt "unyttig" informasjon som du kan lese deg opp på før kveldens kamp

Med fare for å gjenta oss selv, onsdag 03.april er det klart for sesongens siste hjemmekamp i Fana Arena.  Og vi ønsker selvfølgelig stinn brakke, stormende jubel, seier og to nye poeng til Fana jentene 😊.

Hvorfor skal så Du komme sier du?

Jentene ligger p.t på 9 plass på tabellen med 11 poeng, de scorer i snitt 25,4 mål pr kamp. Som er 0,2 mål mindre enn onsdagens motstander Byåsen.

På de «første» 19 kampene har jentene scoret 482 mål og fått 540 mål imot.

Fana er laget som har scoret flest 7-meter mål (eller straffe som vi kalte det i «gamle dager»). 79 er dagens tall.

Jentene er eneste laget i eliteserien som har to spillere på Topp5 scoringslisten (Emilie med 115 fulltreffere på 19 kamper og Kizza med 108 mål på 18 kamper – derav 55 fra straffemerket).

Hva gjelder utvisninger og tøffe tak underveis i kampene biter de vanligvis så snille jentene fra Fana rimelig godt ifra seg.  På 19 kamper har de 44 advarsler, eller gule kort om du vil, og 43 utvisninger. Faktisk topper de «gult kort» tabellen så langt i sesongen…… Strekspillerne våre er her inne på Topp10 listen….

På tilskuer siden ligger vi også i den øvre delen av tabellen. På hjemmekampene har vi hatt totalt 7.774 tilskuere, noe som gir oss ett snitt på 777 tilskuere pr kamp (kilde: Norges Håndballforbund).  Målet er selvfølgelig å fylle Fana Arena slik at vi kommer lander på over 800 tilskuere i snitt pr kamp. Det er en av grunnene til at vi ønsker at DU skal komme på kamp onsdag 03.april.

Hovedgrunnen til at du skal komme i Fana Arena er selvfølgelig at jentene trenger all mulig støtte fra tribunene i kampen for ny eliteseriekontrakt.

 

NB: Alle tall er pr 19 spilte kamper