Kjære Emilie

Lynving og bærebjelke på vei til Hamar

01.april sprakk nyheten om at du etter sesongslutt forlater Fana til fordel for Hamar og spill for Storhamar. Vi er mange som håpte dette var en aprilsnarr, men den gang ei. Etter å ha tygget på et tilbud fra Storhamar en stund, landet du på å si ja til to år på Hamar.

Litt historie

Du ha vært i Fana Håndball siden du som 9-åring startet med håndball. Eneste unntak er oppholdet i Molde i 2015/2016 sesongen. Der ble det eliteserieerfaring, 65 mål på 20 kamper, kvalifisering og nedrykk til 1.divisjon.

Så ble det hjem til Bergen, Fana og ny sesong i 1.divisjon.  Etter sesongslutt (2016/2017) stod du bokført med 177 fulltreffere på 22 kamper. Og «tittelen» toppscorer i 1.divisjon 2016/2017. Fana endte for øvrig på fjerde plass det året, bak Fredrikstad, Molde og Skrim Kongsberg.

I 2017/2018 sesongen var målet opprykk til eliteserien. 21 kamper senere var Fana i eliten og med dine 124 mål ble du en viktig bidragsyter til at målet om eliteserien ble nådd.

I dag

Du har ikke vært en mindre bidragsyter (les: bærebjelke) i inneværende sesong. Nok en gang med mange scoringer (131 mål på 22 kamper).  Og mange av målene satte du fra omtrent «død vinkel». Det er ikke mange som gjør det etter deg.

Enkelte kamper fikk du ekstra «oppvartning» fra motstanderen men da åpent det opp for de andre på laget. Det er ikke uten grunn du ble Årets Fana spiller på Håndballgallaen 2019.

Foto: Fana Håndball

Fanas første sesong i eliteserien endte med 9.plass og fornyet kontrakt. Samtidig fikk resten av håndball-Norge for alvor øynene opp for Lynvingen vår.

Vi skjønte det ville komme med håpte i det lengste…. vi ønsker deg lykke til i Storhamar, Emilie. Og lover at vi skal ta godt imot deg når du neste sesong sitter i garderobe 1 og ikke i garderobe 5 før kamp i Fana Arena.

PS 1: men ikke tro du vil få det lett ute på banen, for husk – vi kjenner deg 😊.