Foto: Fana Håndball

En sesong er over

men vi skal ses igjen til neste år...

I skrivende stund er det snart sommerferie, egentrening og oppladning for «den vanskelige sesong to» i eliteserien.

For ett år siden var jentene nyopprykkede og nedrykksdømte.  De gjorde imidlertid alle spådommer til skamme og er klare for en ny sesong i eliteserien. Men før vi starter ny sesong i månedsskiftet august/september tar vi ein rask oppsummering.

Siste motstander fra 1.divisjon ble første motstander i eliteserien. Fana jentene startet sesongen borte mot Skrim Kongsberg. Debuten i eliteserien endte med to-måls tap for laget fra Kongsberg.

Hjemme begynte det med brask og bram, offisiell åpning av Fana Arena og kamp mot Molde 21 september 2018. Eller vent litt, det var sånn det skulle vært men som det ikke ble. Molde kom seg ikke til Bergen på grunn av ekstremværet Knud. Hallen ble åpnet men uten hjemmekamp.

Også borte kampen mot Oppsal endte med et knepent tap. Først i kamp nr 3 (også det en bortekamp?) kom det første eliteseriepoenget. I Trondheim utlignet jentene mot Byåsen med bare 30 sekunder igjen på klokka (eller stadion uret – for å bruke fotballspråk).

Første motstander ut på hjemmebane var Gjerpen (Litt «rart» oppi det hele – men Gjerpen spilte faktisk eliteseriekamp i Fana Arena før vi gjorde det selv). Nærmere 800 elleville tilskuere fikk se at Fana jentene tok sin første hjemmeseier da de slo Skienslaget 26-24.

I løpet av sesongen var det mange oppturer og noen nedturer. En av store oppturene (sett fra utsiden) er nok tribunefesten de 1.103 tilskuerne laget da jentene sente Larvik hjem fra Bergen med tap.

Totalt spilte jentene 22 kamper, der de vant fem og spilte en uavgjort (resten kan du regne ut selv). På disse kampene scorte de 561 mål, fikk 49 gule kort, 46 utvisninger og 1 rødt kort. De blir sagt at Fana jentene er alt for snille, men de «topper» gule kort statistikken ……

Kort oppsummert etter 22 kamper ble det altså både oppturer og nedturer, knepne tap og knappe seirer. Irriterende tap og uventede poeng, glede og sorger. Egen supporterklubb og egen supporter sang, trofast dugnadsgjeng, trofaste supportere, strålende heiagjenger og i snitt 793 tilskuere på hver kamp. Vi ble kåret til «Årets arrangør» i Region Vest. Om knappe tre måneder starter vi på nytt, da med hjemmekamp mot by-rival Tertnes (som garantert ikke blir stoppet ev været…….). Du kommer vel du og?