Foto: Sportsfotograf Bjørn Erik Nesse

Slik vant vi over Sola

Her kan du lese hva Celine sa til Håndballspiller og Trond Sørøy etter kampen mot Sola søndag kveld

Fana tok en kruttsterk borteseier mot Sola i Åsenhallen i går. Hjemmelaget Sola ledet med tre og fire mål de første minuttene før bergenslaget klarte å spille seg inn i kampen og tok over føringen.

I andre omgang var Sola aldri nærmere enn to mål bak. Fana holdt unna og kunne ta med seg sesongens første to-poenger hjem til Bergen. Høyre bakspiller Celine Solstad oppsummerer her kampen:

Celine Solstad: «Vi visste at det kom til å bli fullt trøkk i hallen, og sannsynligvis full hall da vi skulle opp i mot Sola. Det var deres første hjemmekamp etter at de rykket opp, så vi visste det kom til å bli en vanskelig ramme å spille i. Vi var bestemt på å ha fokus på oss selv og det vi kunne gjøre noe med. Heldigvis gikk det veien, vi klarte å stenge ute det som ikke hadde noe med kampen å gjøre.»

«Vi kom under 3-0 etter bare to minutter, men så klarte vi å beholde roen og tok et angrep og et forsvar om gangen. Så klarte vi å spise oss litt inn, helt til vi kom forbi. Vi var tålmodige og var tro mot konseptet vårt – det var mange som tok ansvar og meldte seg på.»

«Vi var opp i en femmålsledelse i begynnelsen av andre omgang, men det var bare gått ti minutter og vi så på klokken og bare håpet at tiden skulle gå raskere. Så kom Sola bare tre mål bak, da ble vi litt nervøse for i fjor gikk vi på noen smeller hvor vi hadde en ledelse hvor vi mistet grepet i siste del av kampen. Men nå klarte vi å beholde roen og bare fortsatte å male på, og tilslutt klarte vi å øke fra de tre målene, som kan være et vippepunkt i en kamp.»

«Vi fikk til mye av det vi prøvde på og gjorde det vi snakket om å være tro mot konseptet vårt. Jeg synes egentlig vi tok store steg i denne kampen, at vi klarte å beholde roen at klarte å holde hodet kaldt da vi ledet. Vi kan ta med oss mye bra fra denne kampen.»

«Vi har en god bredde i laget og vi kan gjøre bytter på de fleste plasser uten at det går utover spillet – det er en stor styrke for oss. I tillegg har vi noen spillere som straks er tilbake fra skade så vi har en god gjeng. I år ønsker vi å havne topp 7 så vi får spilt sluttspill.»