Foto: Bjørn Erik Nesse

Nøkkelspilleren som kan mer enn å spille håndball

Noen liker å ha en finger borti det meste av det som skjer rundt kampene, men når det kom til å lage innbydende kampplakater måtte det meldes pass. Og gode råd ble fort dyre. Hvem kan vi få til å fikse dette?

Løsningen ble å gå inn i spillergruppen og der fant vi Celine Solstad, nøkkelspilleren som kan mer enn å spille håndball.

Det hele begynte med en julehilsen-video fra spillerne til dugnadsgjengen rundt elitekampene.

Da Fana Håndball trengte plakat til Lerøy Elitecup i august 2019 var det derfor enkelt å gå til Celine for å få den jobben gjordt. Derifra var veien kort til å gi henne oppdraget med å produsere sesongens kamp-plakatene til Fana Håndball.

For de som lurer, Google er en kilde til det meste, også programmer som kan brukes til å designe plakater. Det var her Celine fant «sitt program».

Før sesongen fikk jeg en mal med eksempler, men disse var på photoshop-format. Ettersom jeg ikke hadde tilsvarende program eller ønsket å bruke penger på det, så var det litt utfordrende å finne et gratisprogram med de samme funksjonene. Etter en liten Google-runde fant jeg heldigvis passende programmer som gjorde resten av jobben enkel.

I det sivile livet studerer Celine (snart 23 år) for å bli sivilingeniør, med hoved fokus på energi. Ikke den helt relevante bakgrunnen med tanke på design tenker du kanskje. Men plakater blir det til hver kamp

Det tar ikke veldig langt tid. Jeg brukte litt tid på den første plakaten for å få på plass en mal, men deretter var det bare å bytte ut tekst og bilder. Jeg bruker litt tid på å finne passende bilder og prøver å variere hvilke spillere som er avbildet.