Jentene går spennende runder i møte

Den 18. serierunden er over og spenningen lever for Fana. Det er aldri kjekt å tape kamper, men at man står med 1-1 i kamper mot Storhamar denne sesongen er til å leve med. Nå venter fire spennende og avgjørende serierunder. Fredrikstad borte, Aker hjemme, Oppsal bort og Follo hjemme.

Fana falt en plass etter denne runden. Fra siste sluttspillplass (nr 8.) til 9 plassen. Det skjedde etter at Oppsal i kampens siste sekund satte inn det avgjørende målet mot Sola, noe som gav Oppsal en ettmålsseier. Og det skjedde etter at Sola ledet mer eller mindre hele kampen i Oppsals hjemmearena. Men en 4 måls ledelse til Sola fem minutter før slutt ble altså til 29-28. Sola blir da stående med tre poeng opp til Fana på siste sikre plassen på tabellen. For å redde seg opp fra kvalikkplassen må de da ta igjen disse tre poengene opp til Fana. Kampene for Sola er mot Molde (H), Follo (B), Byåsen (H) og Tertnes (B).

Og nettopp Follo overrasket – igjen og som mot Byåsen – ved å ta en overraskende seier mot Aker.  Begynner Follo å ta steget mot Eliteserienivå? Det ble med ett mål denne gang, 27-26, men Follo ledet på et tidspunkt i andre omgang 23-15. Sterk sluttspurt av Aker, men det holdt altså ikke.

Gjerpen tapte markant mot Byåsen hjemme, og Fredrikstad var sjanseløse mot Tertnes i 18. runde og tapte med 28-17.

Oppsummert viste 18. serierunde oss at håpet lever i Follo, kan de stikke kjepper i hjulene for Oppsal i neste runde? Fredrikstad fortsetter å slite resultatmessig og Sola får en vanskelig vei mot sikker plass.  Her gjelder det for Fana å smelle til i de siste fire kampene.

Onsdagens kamp mot Fredrikstad er ikke blitt mindre spennende i ferden mot mulig sluttspillplass. Fredrikstad har en tyngre vei siste fire kampene enn Oppsal og en topoenger onsdag hadde smakt av fugl.