Foto: Bjørn Erik Nesse

Søstrene sisters, del 1 av 2

Mens du venter på Fredrikstad – Fana via BA/Direktesport.no kl 18:00 i kveld kan du lese litt deg opp på en av nøkkelspillerne våre.

Tekst: Trond Sørøy, Håndballspiller. Tirsdag 18. februar 2020

Reportasje 1 av 2 om søstrene Celine og Andrea Solstad som spiller eliteseriehåndball sammen i Fana.

Her er intervju med Celine M. Solstad.

Frem til denne sesongen var de tre søstre på samme lag, Celine, Andrea og Victoria. Victoria er tvillingsøster til Andrea men var uheldig og gikk skadet hele fjorårssesongen. Hun har nå trappet ned til spill i 3. divisjon.

Her forteller Celine hvordan hun opplever spill og trening på eliteserienivå med søsteren på samme lag:

Cecilie M. Solstad (22): «Jeg begynte å spille håndball da jeg var 6 år. De første årene var Andrea og Victoria med på mine treninger ettersom mamma var trener. Vi har for det meste spilt for samme klubb, men jeg var noen år i Gneist fra jeg var 13 til 17 år. Siden har jeg vært i Fana og jeg er nå på min sjette sesong for damelaget.»

Spilt sammen 4 sesonger
«Jeg spilte på Fana sitt 1.divisjonslag i to sesonger før begge søstrene mine ble tatt inn i gruppen. Vi er på fjerde sesongen sammen nå. Vi hadde ikke spilt sammen før dette, og synes det var ekstra gøy at alle søstrene ble samlet på samme lag.»

Kan hjelpe hverandre.
«Det har betydd mye å ha en familie som er glad i samme idrett som meg selv. Foreldrene våre er også veldig ivrige, så det blir mye håndball hjemme. Vi tre søstre har også hatt mye lek med ball i hagen og i stuen. Vi ser nok hverandre oftere enn andre søstre, vi kan hjelpe hverandre og gi hverandre tips hvis man trenger det. På trening er vi bare vanlige lagvenninner og tenker ikke så mye over det.»

Tre søstre på banen.
«Jeg synes det er en fordel at vi har ulike posisjoner! Da kan vi spille sammen og ikke konkurrere. Da Victoria var en del av laget, så var vi i perioder tre søstre på banen samtidig: Victoria på venstre ving, Andrea på venstre back og jeg på høyre. Det hadde vært kjipt hvis vi konkurrerte om den samme plassen, for alle vil jo spille.»

Kvasse med hverandre.
«Det går veldig fint å trene og spille i sammen i eliteserien. Det er selvfølgelig en trygghet å ha hverandre. Vi tenker ikke så mye på det egentlig, men det blir litt flere diskusjoner mellom oss enn det ville vært om vi ikke var i familie. Vi får ofte høre det fra lagvenninner at vi kan være litt kvassere med hverandre enn med andre lagvenninner. Ellers gir vi ofte tilbakemeldinger til hverandre om hva som er bra og hva vi kan gjøre bedre.»

Slår topplagene.
«Vi trives veldig bra i Fana! Flere av spillerne har spilt med hverandre i flere sesonger nå og vi har det kjekt sammen. Vi har variert litt med tanke på resultater i høst, men vi er fornøyd med at vi har klart å utfordre og ta poeng fra lag høyere opp på tabellen. Vi begynte vårsesongen med to tap, før vi endelig fikk en ny seier. Vi har allerede flere poeng enn i fjor, og hvis vi klarer å holde toppnivået lenger og gjøre de svakere periodene kortere, skal vi klare å ta med oss enda flere. For egen del har jeg kommet godt i gang igjen etter mesterskapspausen.»

Topp 7.
Vi ønsker først og fremst å nå lagets målsetting for sesongen. Vi har som mål å komme topp 7 og få delta i sluttspillet vi ikke fikk være med på i fjor. Jeg har stor tro på laget vårt og håper på mange gode opplevelser med Fana fremover. Det er ekstra kjekt at vi kunne oppleve opprykk fra 1.divisjon og eliteseriespill sammen. Vi ønsker å være en del av Fana sin utvikling. For hvert år vi har vært i Fana har vi forbedret oss som lag og klatret på tabellen. Vi har stor tro på det vi gjør og vil fortsette den gode utviklingen. Vi gleder oss til resten av sesongen!»

Spill i CL.
«For fremtiden hadde det vært gøy å spille i utlandet og få prøve seg i Champions League, men nå er det Fana som gjelder.»

Spiller sammen også neste år.
«Vi har kontrakt til og med neste sesong, så vi kommer til å spille sammen fremover. Vi har spilt på ulike lag i aldersbestemt, men vi har vært på lag i flere år allerede. Det hadde vært rart å spille mot hverandre.»