Foto: Fana Håndball

Skråblikk versjon 2.03

Med 6 runder igjen dristet jeg meg til å gjette litt på utviklingen videre. Mye har gått etter mistanken, men ikke alt. Og det artigste av alt – med tre runder igjen er det nå mer spennende enn noen gang!

Fana har spilt periodevis godt men klarte ikke å overraske med poeng etter de tunge fire rundene mot lagene på toppen av tabellen,  og det ble tap også mot Byåsen og Storhamar i de siste av disse. Men på grunn av resultatene i de andre kampene siste rundene tegnet kampen mot Fredrikstad i  4. siste serierunde ut til å bli et nøkkeloppgjør. Og her slo Fana til med en sterk borteseier i plankebyen med 24-27 – ille bra!

Foto: Fana Håndball etter seieren over Fredrikstad 19.februar

Før siste tre rundene står dermed Fana med 14 poeng. Plasseringsmessig har laget iallefall foreløbig fallt en plass til 9. siden forrige serierunde. Men tilbake til Sola på kvalifiseringsplassen er det nå 5 poeng med tre runder og 6 poeng igjen å fordele. Og direkte nedrykk er nå teoretisk umulig. Sola har tre strake tap siste rundene: Et forventet tap mot Vipers, tap mot Oppsal borte i løpet av en superdramatisk avsluttning og så tap hjemme mot Molde. Follo, Byåsen og Tertnes gjennstår for Rogalendingene. Sola går inn i disse kampene med 9 poeng, Follo har 7 poeng – etter at de overrasket med en sterk seier mot Aker. Dermed har Follo fått et berettighet håp om å nå opp til kvalifiseringsplass, og hjemmekampen mot Sola 1. mars blir meget spennende for begge disse lagene. Vinner Follo er de a poeng.

Fra hjemmekampen mot Fredrikstad i høst (foto: Kjell Eirik Henanger)

Fana møter som kjent  Aker søndag 1. mars i Fana Arena. Etter at Aker røk på et tap mot Follo, så er faktisk også Aker innen rekkevidde for Fana. En seier hjemme mot Aker vil sikre plass i neste års eliteserie. Og vinner Fana sine siste tre kamper mot Aker (H) Oppsal (B) og Follo (H), så kan det gå mot en 6. plass! Gitt at ikke Fredrikstad overrasker med poeng mot Vipers hjemme eller Molde borte. For Aker sin del står Gjerpen hjemme og Vipers borte igjen på programmet, foruten kampen mot Fana. Gjerpen kan være klar for nedrykk før nest siste serierunde mot Aker, men om Follo slår Sola kan det fremdeles være håp for laget, spesielt om de kaprer poeng mot Fredrikstad i neste serierunde.

Fra bortekampen mot Aker i høst (foto: Paul Fekjær)

Oppsal som sikret ettmålsseier mot Sola i siste spillesekund, har sneket seg foran Fana på tabellen, og står med 15 poeng, a poeng med Fredrikstad og ett poeng foran Fana. Neste runde blir hard for Oppsal som skal til Haukelandshallen. Er du hjemme i vinterferien er det all grunn til å ta turen dit onsdag 26. februar. Flere gode grunner til å heie på Tertnes da. Nest siste serierunde tar Oppsal i mot Fana hjemme, før de avslutter mot Gjerpen.

Så her er det meste åpent, teoretisk mulig å ende på alt fra 6. til 10. plass for Fana laget, med  de tre gjenstående rundene. Vi tror på stor stemning, spenning og mye moro i siste to hjemmekampene!

Fra hjemmekampen mot Fredrikstad i høst (foto: Kjell Eirik Henanger)