Foto: Kjell Eirik Henanger

Sånn rett før kampstart

Deux – Tallet er to. To runder gjenstår. To poeng på rad i siste to kampene. Er to poeng nok til sluttspill? Vi toer våre hender i spenning for de kommende to rundene!


Hva har skjedd siden sist? To sterke topoengere mot Fredrikstad og Aker er i boks. Veldig gledelige kamper, både spille og poengmessig. Follo og Gjerpen er klare for nedrykk og Sola ender på kvalikkplassen. Slik sittsen er nå så er utfallsrommet fra 9. til 6. plass for Fana. Aker på 6. plassen har 17 poeng, samme har Fredrikstad på 7. Fana følger med 16 og Oppsal med 15.

Siste to runder skal avgjøre hvordan dette skal stokkes for disse fire lagene. 
Aker har Gjerpen hjemme og Vipers borte. 2 poeng renger vel de fleste som sannsynlig fangst for Oslolaget, og en sluttsum på 19 poeng. Fredrikstad har to tøffe kamper igjen. Først tar de i mot Vipers hjemme før de avslutter i rosenes by mot Molde. Lavest gevinst på oddsen her er nok at Fredrikstad blir stående på 17. poeng, men kampene skal spilles først.

Oppsal møter som kjent Fana på egen hjemmebane først før de avslutter borte mot Gjerpen. Med lavest odds på seier mot Gjerpen vil kampen mot Fana da sannsynligvis avgjøre om Oppsal ender på 17 eller 19 poeng. 


Etter møte mot Oppsal skal Fana avslutte hjemme mot Follo. Alt ligger på egen tallerken her for Fana. Seier mot Oppsal garanterer sluttspillplass, det gir tre poengs luke til Oppsal før avsluttningsrunden. Tap mot Oppsal kan likevel åpne for sluttspill, men da er man avhengig av resultater i de andre kampene. Fredrikstad blir kanskje spesielt spennende å følge utenom våre egne kamper. 


Overraskelser har kommet og vil sikkert komme. 16 poeng kan bli til 20, og 8. plass kan bli alt mellom 6. og 9. Onsdag er det Direktesport.no kamp og #Forzafana!