Foto: einar Jan Kvalheim

Etter Oppsal-kampen

Fra «Håndballspiller» og Trond Sørøy har vi hentet en samtale med Sofie i etterkant av Oppsal-kampen onsdag 04.mars.

Ved å slå Oppsal borte 29-21 i går kveld, sikret Fana sluttspillplass for første gang i historien. Med seier også i siste serierunde mot Follo har Bergensklubben mulighet til å nå en historisk 6. plass i Rema 1000-ligaen.

I gårsdagens oppgjør i Oppsal Arena var det et tent bortelag som straks tok initiativet i kampen. Fana var gode i alle faser av spillet og farten til venstrekant Sofie Vinde Norum maktet ikke hjemmelaget å stoppe. Dette fortalte Sofie lykkelig til Håndballspiller etter kampen:

Sofie Vinde Norum: «Etter seieren over Oppsal har vi nå 3 seire på rad – det er befriende og deilig! Vi ser at i de jevne kampene hvor vi har mulighet til å ta poeng, så greier vi det.»

Andre sesong i eliteserien.
«Nå har vi hatt et år i eliteserien alle sammen og alle har blitt et år eldre og vi står med cirka samme stamme som vi gjorde i fjor. Har fått noe påfyll og jobber på. Så det er bedre erfaring og litt klokere trening som gjør at vi er litt smartere i år enn vi var i fjor.»

Gode i forsvar.
«Vi har et bra tempo i ballen og forsvarsspillet kommer seg veldig. Vi er tøffe og lager brudd og står på skikkelig, vi viser råskap rett og slett. Med seier også i siste serierunde er sjetteplassen innen rekkevidde. Det er godt at det er noe å spille om også i den siste kampen, da skal vi ha en sult etter å ta de to siste poengene. Det er viktig å få en sånn type siste kamp på sesongen.»