Foto: Bjørn Erik Nesse

Kapteinene oppsummerer sesongen

En historisk sesong er over, men vi er allerede i gang med forberedelsene for neste. Sesongens kapteinsteam, Celine og Sofie, oppsummerer årets sesong på følgende måte:

Sesongen fikk dessverre en brå slutt. Vi var stolte og fornøyde med en historisk sterk 6.plass som resulterte i sluttspill, men var sultne på enda mer. Endelig skulle vi få prøve å slå fra oss i sluttspillet!

Kun et fåtall ville tenkt tanken på at vi skulle ta en 6. plass før årets sesong. «Den vanskelige andresesongen» ble nevnt. Selv kjente vi oss ikke igjen i dette. I løpet av debutsesongen i Eliteserien hadde vi fått kjenne på nivået, og var godt innforstått med hva vi kom til å møte. Alle spådommer skulle atter en gang bli knust, og vi føler at vi endelig har bevist at vi hører hjemme på dette nivået. Nå er det bare å se frem til neste sesong. Fana er synonymt med utvikling. Gruppen tar steg hver eneste dag, og vi kommer bare til å være sterkere, raskere og råere når vi teller seriestart 2020-21

Foto: Fana Håndball etter seieren over Follo og sluttspillplassen var sikret

Det er en rekke ting vi kan bli enda bedre på. Vi har et av Eliteseriens yngste lag, og følgelig er vi ikke alltid så stabile som vi helst skulle vært. Gjennom sesongen har vi hatt et høyt toppnivå, men vi har også erfart et lavt bunnivå. Alt i alt har prestasjonene svingt mye. På høsten tok vi skalper mot medaljelagene Byåsen og Storhamar. Samtidig tapte vi også flere kamper, som vi tilsynelatende burde vunnet. Vårens resultater svingte om mulig desto mer, og etter flere tap på rad, var det nok de færreste som ville veddet på at vi skulle kapre en sluttspillplass. Likevel sluttet vi aldri å tro på oss selv. Spillergruppen skulle gå ordentlig i seg selv, og vi avsluttet sesong med knallsterke fire seire på rad. Seirene betydde en historisk 6.plass som kvalifisere oss til vårt første sluttspill noensinne.

Foto: Kjell Eirik Henanger.Seier over Aker

Til tross for et avlyst sluttspill tar vi med oss ufattelig mye lærdom fra sesongen. Vi kommer bare til å jobbe hardere for å minimere de svake periodene, og forlenge de gode. Dårlige perioder vil selvfølgelige skje fra kamp til kamp, men med en ung spillergruppe i stadig utvikling, vil de forhåpentligvis inntreffe sjeldnere. Det handler om å ta små steg av gangen, og det er dette vi hele tiden arbeider for – sammen som et lag! Vi har utrolig mye å være stolte over denne sesongen og årets 20 poeng, mot fjorårets 11, representerer dette på en passende måte.

Nå er vi i en periode preget av mye usikkerhet. Koronaviruset hindrer oss fra å drive med det vi elsker, men samtidig er fokuset på håndball like fullt på. Den siste perioden har i all hovedsak handlet om egentrening hvor vi har tatt viktige smitteforbehold. Vi gjør vårt for å ikke spre ytterligere smitte og håper dere gjør det samme. Nå er det spesielt viktig at vi alle tar vare på hverandre .

Vi gleder oss masse til neste års sesong!

Celine og Sofie