Foto: Marianne Kolås

Fra spiller til assistenttrener til avdelingsleder ….

Catharina Skorpene Furnes, bedre kjent som Cafu, kom til Fana Håndball som syvåring i 1992. Etter å ha gått gradene i Fana gikk turen videre til Tertnes. Årene der gav erfaring både på elitenivå og med spill ute i Europa. I tillegg var hun fast inventar på Juniorlandslaget.

Etter hvert gikk turen tilbake til Fana og der ventet opprykkene. Først til 2.divisjon før laget tok turen opp i 1.divisjon, før hun som en del av trenerteamet var med på opprykket til eliteserien våren 2018.

Catharina går nå løs på sin tredje sesong som assistent-trener for Erlend Lyssand på Rema 1000-liga laget. Men før vi kommer dit begynner Cafu i jobben som avdelingsleder i Fana Håndball.  Her blir hun den første (og den eneste) ansatte i administrasjonen i Fana Håndball. På tide, vil nok mange mene.

Foto: Bjørn Erik Nesse

Fana Håndball er ett av byens største breddelag, og å kombinere bredde og elite kun på dugnad tærer på både folk og krefter. Med uvurderlig hjelp fra Trond Mohn har håndballgruppen nå fått muligheten til å ansette Cafu slik at både bredde og elite kan utvikles videre. Det mangler ikke på hverken tanker eller ideer som bare venter på å bli satt ut i livet.

Fra 01.juni vil Cafu vere på plass i Fana Arena i 50% stilling – før hun går 100% inn i Fana Håndball når verden en gang er tilbake «til det normale».

Så Cafu, selv om du allerede har vært med i Fana Håndball lenger enn de fleste ønsker vi deg hjertelig velkommen på laget.