Foto: Bjørn Erik Nesse

Kort med Cafu

«Endelig» vil mange i Fana Håndball si om at Cafu nå er på plass i Fana Arena. Vi er klar over at ikke alle i Fana Håndball, eller Fana IL for den del, vet hvem Cafu er, men det vi vet er at alle i Fana Håndball til syvende og sist vil nyte godt av at hun fra 01.juni er på plass i rollen som Avdelingsleder Håndball.

Cafu, eller Catharina Skorpen Furnes som er navnet du må «søke etter» om du vil Google Fana Håndball sin nye avdelingsleder (om det ikke hadde vært for at Fana IL er ett fleridrettslag som driver med bredde og topp, hadde tittelen vært daglig leder).

Hvorfor Cafu, er det av samme grunn som gjør at Kygo heter Kygo?

Smilet sitter som vanlig løst hos vår nye avdelingsleder før hun svarer; «Nesten som hos Kygo. Det var pappa som syntes Catharina var et for langt navn å rope fra benken og slik kom Cafu. Det ble håndballnavnet mitt og nå er begge navnene godt innarbeidet og jeg er like godt vant til begge to.

Cafu begynte med håndball som syv-åring, vekslet mellom å vere bakspiller og kantspiller, og til tross for x-antall forsøk på å slutte så er det ikke lenger siden enn 2019/2020 sesongen hun var å finne på Fana 2 i 2.divisjon. Den spillende håndballkarrieren startet i Fana, fortsatte i Tertnes og ble/blir (stryk det som ikke passer) avsluttet i Fana.

I et gammelt intervju kan vi lese at drømmeyrket som 19-åring var å bli politi?

Ny latter, «da måtte jeg reise fra Bergen og det ville jeg ikke». Isteden ble det Marked og Kommunikasjons-studier på BI samtidig som det var spill i Tertnes. Deretter gikk veien til Vernepleier-studie som var ferdig i 2011. Før det ble videreutdanning, og Cafu ble nå i vår ferdig utdannet som Familieterapeut.

Du har vært i klubben både før, under og etter egen spillerkarriere. I 2018/19 sesongen ble du Fana 2 sin toppscorer i 2.divisjon med 110 mål.  Du var som spiller med på opprykket fra 02. til 01 divisjon – Som trener var du med på opprykket til eliteserien – du har med andre ord vært med på flere av de «store tingene» i Fana Håndball.  Går det an å sette den ene opp mot den andre?

Å, det er vanskelig å svare på. Begge opprykkene var stort å vere med på, på hver sin måte. Selvfølgelig var det stort å vere med på opprykket til 1.divisjon, den gang som spiller. Men å rykke opp til eliteserien og se at jentene får betalt for den vanvittige innsatsen de legger ned, nei det er vanskelig å beskrive ………

Foto: Fana Håndball

Alle gode ting er tre, nå er du den første administrativt ansatte i Fana Håndball? Et «klisje-spørsmål» hvordan føles det?

Det føles både fint og riktig. Riktig fordi jeg ser hvor mye arbeid som blir lagt ned fra de frivillige rundt klubben og hvor nødvendig det var å få inn en administrativ leder i håndballgruppen. Fint fordi jeg nå får vere med og bidra til å løfte håndballgruppen.

Med tanke på at vi har både bredde og elite, der begge parter skal tas vare på og utvikles videre. Var du lenge i tenkeboksen før du sa ja til tilbudet om å lede en klubb som har elitelaget på toppen og massevis av yngre spillere helt ned til de aller yngste som spiller minihåndball?

Nei, jeg trengte ikke betenkningstid og sa ja med en gang. Det er klart det vil bli en utfordring å ivareta både bredden og eliten, men jeg håper at jeg skal greie å ivareta begge leirer.

Hvilke utfordringer ser du for deg? Du starter jo i en unormal situasjon med koronarestriksjoner, forsiktig oppstart og «alt det der»?

Største utfordringen er at det er vanskelig å samle troppene, vanskelig og/eller umulig å komme inn i hallen for å treffe «alle». Enn så lenge kjenner jeg ikke alle ansiktene og navnene i Fana Håndball. Så jeg gleder meg til å komme i gang og å få folk i aktivitet. Og jeg ser ikke for meg at det er en ni til fire jobb jeg har gått inn i.

Vi ser inn i glasskulen: Fana har «uante» mengder av nye medlemmer i bredden, de vinner «alle» turneringer i aldersbestemt, har x-antall spillere på aldersbestemte landslag og et elitelag som er helt i toppen i Norge, og nå på vei ut i Europa?

Haha, alt er mulig. Men kanskje ikke alt i løpet av fem år. Vi må begynne med hard jobbing, finne en måte som gjør at «alle» er med, lengst mulig. Med andre ord, vi må ha et tilbud til både de som vil satse og til de som vil vere med «bare for moro skyld». Jeg sier ikke at det vil bli lett å få til, men med en god plan, gode krefter og litt tid så skal vi greie å løfte Fana Håndball enda ett steg.

Her kan du lese mer om to av tiltakene som den nye avdelingslederen vår alt er igang med. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Foto: Bjørn Erik Nesse