De du (nesten) ikke ser

Har du vært på Rema 1000-liga kampene våre har du garantert hørt disse to, Jarle Tøsdal og Truls Roll. Det er de som fyrer opp publikum, presenterer både spillere og samarbeidspartnere under kampene, det er de som har kontroll på musikk og lyd, hvem som scorer og hvem som redder, og hvem som får to-minutter og hvem som eventuelt får flere minutter.

Vi har tatt en prat med radarparet som er uunnværlig på kampene våre.

Her har Truls og Jarle fått besøk av HåndballTV-speaker Erik Andre Christensen

Hvor lenge har dere hatt speaker/DJ jobben J for «A-laget» vårt? Jeg vet dere var med i Slåtthaughallen da jeg begynte å gå på kamp for x-antall år siden.

Vi er begge pappaer til både tidligere og nåværende aldersbestemte håndball jenter i Fana og begge tidligere DJ’er og har dermed en del erfaring med ulike arrangementer. Vi ønsket å bidra til at jentene fikk god trøkk, stemning og best mulig ramme rundt sine kamper. Det hele startet med en hjemme runde i Bring-serien for rundt 10 år siden. 

Hvor mange kamper har dere på samvittigheten, greier dere å holde oversikten?

Ingen anelse… Men det begynner å bli mange. Til sammen har vi vel kanskje godt over 100 på toppnivå.. Tar vi med cuper også er vi vel over 200.

Er det kamper dere husker bedre enn andre?  Både på godt og vondt?

På godt et det helt klart en: Gull-kampen i Slåtthaughallen og opprykk til Rema1000- ligaen i 2018. En fullstappet hall med et helt elektrisk publikum som tok helt av. Jentene briljerte på banen og dro gullet hjem. Og vi dro på! En historisk kamp.

Største nedtur er vel senere i 2018, sesongstart. Når vi ikke fikk fyrt i gang på selveste åpningskampen i Fana Arena, hvor det var meldt helt full hall mot Molde. Som aldri kom til kamp…

Hvordan forbereder dere dere til kamp?

Valg av musikk – er det «tilfeldig» eller er det en plan bak spillelisten? Ikke mye tilfeldigheter her. Jarle sier at det ligger mye tanker bak valg av musikk og musikk-snutter for å skape en best mulig atmosfære, ramme og trøkk i hallen under selve kampen. Det går noen kvelder sammen der vi arbeider med musikk, jobber med snutter og effekter som vi bruker.

Truls sier det på denne måten: Før hver kamp oppdaterer vi egne kjøreplaner inkl. aktiviteter før, under og etter kamp. I tillegg har vi gjennomgang av motstanderlaget hvor vi ser på spillere, statistikker og ev. nyheter rundt klubben. Alt for å være best mulig forberedt og kunne levere best mulig under noen hektiske timer.

Hva gjør at dere fortsetter kamp etter kamp? Blir det ikke protester på hjemmebane når dere lover der bort helg etter helg, og ofte midt i uken også?

Nei, hva skal vi si. Vi vil jo gjerne stille opp for laget og bidra til at spillerne får en god og profesjonell ramme og forhåpentligvis litt inspirasjon til å vinne kampene. Publikum og rammen hjemme i Fana Arena er viktig for laget. Vi vil gjerne bidra. De på hjemmebane hos oss er vel ikke alltid like happy men de er jo Forzafans 😊 Det er ikke alltid vi klarer å stille begge to men da er det gode vikarer som tar over.

Er det lag/spillere som er artigere å kommentere enn andre, eller betyr det lite hvem som er «dagens motstander»?

Hjemme derby mot Tertnes er vel det artigste. Her har hjemmeseieren nærmet seg år etter år. Vi er sikker på at den kommer denne sesongen 😊 Også når stjernegalleriet til Vipers kommer med sine 7-8 landslagsspiller så er forventningene litt høyere enn vanlig og det pumper litt ekstra. Ellers så prøver vi å kjøre så likt opplegg uansett hvem som er motstander.

Publikum? Mye eller lite? Hva betyr antall publikummere for måten dere jobber på under kampen?

Vi vil ha MYE publikum!! Publikum har masse å si! Fana har ett av Norges beste håndball publikum og samspillet med publikum betyr utrolig mye. Forzafansen som trommer og roper heia-rop til laget gjennom hele kampen er bare helt rå! Når publikum står og klapper laget inn til seier siste minutt av en kamp da banker det ekstra godt i hjertet hos oss.

Det er «opplest og vedtatt» at enkelte spillere trekker mer publikum enn andre, nå kommer også Nora Mørk til Fana Arena for å spille mot våre jenter. Hvordan er det å skulle «fyre opp» hjemmepublikummet med en verdensstjerne på andre banehalvdel?

Det gleder vi oss til. Vi jobbet på landskamp med de norske Håndballjentene så det skal nok gå bra 😊… La oss fylle opp hallen så skal til og med Nora Mørk få se at det er morro på kamper hos oss.

Til slutt; blir dere med også neste sesong?    

Og heldigvis for oss så er svaret: Ja, vi føler oss i god form og satser en sesong til 😊

Vi gleder oss allerede til sesongstart på hjemmebane 06.september