Foto: Marianne Kolås

Seier i åpningskampen i Lerøy Elitecup

Følelsen av å vere i en splitt ny hall var tydelig da en kom inn i Åsane Arena ute i, ja nettopp Åsane, fredag ettermiddag. Lerøy Elitecup står på programmet denne helgen. Men med meldingen som kom tidligere i uken om at hallen ikke var godkjent ennå, var vi brått to år tilbake i tid, da vi i Fana Arena fikk (midlertidig) brukstillatelse kun timer før avkast i første kamp av Lerøy Elitecup 2018.

Men det var da, Åsane Arena fikk sin tillatelse «allerede onsdag» og i ettermiddag møttes Fana og Ålgård til første kamp i årets utgave av Lerøy Elitecup.

Fana jentene åpnet bra, og etter fem minutter ledet «vi» 5-1. For en utrent, objektiv (?) tilskuer som ikke har sett en hel håndballkamp på noen måneder satt forsvaret bedre enn i kampen mot Sola. Marit og Oda er ikke de enkleste forsvarsspillerne du kan møte. Her ble det gitt mye juling – og det første kvarteret var det ikke mange Ålgård angrep som kom gjennom det til tider pottetette forsvaret.

Kort oppsummert var det lagarbeid «over hele linja», der et brudd i forsvar førte til kontring, opprulling og/eller utrulling og scoring. Og jentene gikk til pause med komfortable 18-11 på resultattavlen.

Ni minutter ut i andre omgang la Ålgård time-out kortet, de lå da under 23-14. Etter det fikk Ålgård jentene litt mer kontakt, men med en strafferedning fra Eva og flere scoringer fra jentene våre endte oppgjøret til slutt med 37-26. Ikke alt gikk på skinner, men mye gjorde.

Ålgård kom aldri nærmer enn 5 mål i det som ble en for så vidt OK kamp.  Og i morgen venter Molde (som måtte se seg slått 31-30 av Tertnes senere på kvelden).

Celine ble, som så ofte før, kåret til vår beste spiller.