Godkjent de første 15 min.

Det var med litt skrekkblandete forventninger vi entret Åsane Arena på denne dag tre av Lerøy Elitecup 2020. Skulle dette bli dagen vi slår Tertnes?

Trond Sørøy, mannen bak «Håndballspiller» (og mannen som kanskje har full oversikt over hva som rører seg på kvinnesiden i norsk håndball) sa etter kampen mellom Fana og Molde lørdag at: «Fana sendte i går ut et skremselsskudd til andre konkurrenter i REMA 1000-ligaen ved å slå Molde for første gang. Etter tomålsledelse 17-15 til pause, vant Fana 31-28. Flere års samtrening med det samme mannskapet bærer frukter og Fana fremstår nå som et komplett lag med målfarlige spillere på alle posisjoner».

Med den vurderingen i bakhodet var det lett å bli optimist da jentene viste null respekt for «storesøster i by’n», kjørte på med sitt eget spill og gikk rett i strupen på Tertnes. Og når låvedøren åpnet seg var ikke Celine sen å be. Og brått stod det 3-2 til oss.

Her var mye godt å se fra begge lag. Det var hurtig håndall og det var oppfinsom håndball. Scoringene var de første femten minuttene «solidariske», med ett mål til deg og ett mål til meg. Og med lillesøster i førersetet. Det var da Tertnes byttet målvakt…..

På stillingen 8-8 (etter omtrent 15 minutters spill) skjedde det noe med Fanajentene – for i tillegg til at Tertnes sin målvakt var i det særdeles vanskelige hjørnet ble vi litt for stillestående og urytmiske i angepssillet vårt. Det ville seg bare ikke da Tertnes la seg ut i 5-1 forsvar.

Forsvarsspillet fungerte bedre enn angrepet, men det er som kjent målene som teller og lagene gikk til pause med 14-10 ledelse til Tertnes.

Ti minutter ut i andre omgang var det syv mål opp til Tertnes. Selv om det var mye godt spill innimellom så manglet liksom det siste lille ekstra. Og med en Tertnes målvakt som fortsatte å stenge buret for våre skudd, ble det etterhvert vanskelig å ta igjen forspranget. Det hele endte 29-22 og turnerings-seier til Tertnes.

Nå venter seriestart i Rema 1000-ligaen og vi starter borte mot Aker torsdag 03.september. Første hjemmekamp er mot Rælingen søndag 06.september. Følg med for oppdateringer.