Foto: Bjørn Erik Nesse

Møt nykommeren Henriette

Henriette Karlsen Risti (19) er siste spiller inn på laget. Hun har trent med Fana siden det ble lov å trene igjen, og nå er hun også offisielt en del av troppen. Vi har tatt en prat med den tidlige Fyllingen spilleren, som har hatt håndballen som en «del av seg» bortimot hele livet.

Jeg har spilt håndball siden jeg var 5år. Helt siden jeg ble født har jeg blitt dratt med på kamper og treninger til søsknene mine. Det inspirerte meg til å begynne med håndball.

Ute på banen er det midtback som så langt har vært hennes posisjon. Når hun ikke er på en håndballbane i nærheten, så er det Høgskulen i Bergen som er oppholdsstedet. Der har Henriette akkurat begynt på studiet som leder frem til at hun blir kroppsøvingslærer for grunnskolen 1-7 klasse.

Håndballkarrieren til nå?

Fyllingen har vært klubben «min» hele tiden, og sist sesong spilte vi i 1.divisjon . Overgangen til eliten er stor, men samtidig har det vært veldig gøy å få vere med på oppkjøringskampene.

Du har en søster i Tertnes (Birgitte Karlsen Hagen) og en kusine i Fana (Kizza) – har dette påvirket «valget» om å satse fullt på håndballen?

Nei, jeg vil ikke si at valgte mitt om å satse på håndball har hatt noe å si med at min søster spiller i Tertnes, og min kusine spiller i Fana. Jeg kommer fra en hånldballfamilie, og har hatt en drøm om å satse håndball siden jeg var liten

Foto: Kjell Eirik Henanger

Hvordan ser du for deg at hverdagen som satsende håndballspiller vil bli?

Det tror jeg kommer til å bli mer hektisk enn i dag, med tanke på at jeg skal satse håndball for fult samtidig som jeg skal studere.

Vi som nøyer oss med å se på håndballen gleder oss til å se Henriette i aksjon for Fana Håndball Elite.