Glitrende spill av Sofie mot Molde i ettermiddag

Det var en forsiktig åpning, men tøffe tak likevel – en straffe til Molde og 1-0. Molde jobbet godt i forsvar, men ikke godt nok til å stoppe Celine sin utligning. Sofie stod glitrende i mål og stoppet den ene 100% sjansen etter den andre. Men det gjorde også Molde sin målvakt, og etter vår første straffe etter syv minutter var stillingen fremdeles 2-1 til hjemmelaget.

To brente straffer i løpet av de første femten minuttene kunne vi vært foruten, men det får vi ikke gjordt noe med. Ei heller en teknisk feil eller to – men heldigvis hadde vi en glitrende Sofie i mål. Og Molde la time-out kortet etter drøye 19 minutter og 7-4 ledelse.

(Sånn fra sidelinjen – tidligere Fana spiller Emilie Christensen fikk sin debut i Molde trøya denne kampen).

7-meter nr tre ville heller ikke i mål, det var ikke vår «straffe dag» i dag. En utvisning til hvert lag og vi (eller Andrea for å vere helt korrekt) reduserte til 5-7.

Forsvaret til jentene tok seg opp og tre minutter før pause reduserte Oda til 9-8.  Før hun fikk to-minutter på benken og Erlend la time-out kortet. Deretter utlignet Celine til 9-9. Men det var Aurora som fastsatte pauseresultatet til 10-10.

Teknisk feil straffer seg, og det resulterte i kontring og scoring fra Molde i starten av 2.omgang. Et godt returløp fra Marit hindret at det samme skjedde en gang til like etter. Med litt sånn vennskapelig fordeling av målene ble det ett mål til deg og ett mål til meg utover i kampen. Etter en strafferedning fra Sofie var resultatet 13-13.

Marit gav oss ledelsen 13-14 med ett skudd fra ti meter og rett i krysset, før Aurora fulgte opp med sin tredje scoring og 13-15 til oss. Da tok Molde time-out – og fikk klare beskjeder om å stoppe våre skyttere. Det var da spilt ni minutter. Minutter senere la Erlend time-out kortet på stillingen 16-17 til oss. Så kom en utvisning til oss, en straffe til Molde og de utligning til 17-17.

Vi la om til 5-1 i forsvar og presset Molde til teknisk feil og vi kunne gå i angrep, men fremdeles stod det likt på tavlen (18-18). Mye takket være to veldig gode målvakter. For knappe fem minutter før full tid var vi ikke kommet nærmere en vinner i kampen, nå stod det 21-21. Og det var ennå tid igjen til å vinne på.

Vi fikk en flott flyver fra Solstad søstrene og med det en redusering til 23-22. Men så fikk Molde mye til på kort tid, og de ledet med tre da Erlend la time-out kortet på stillingen 24-22.

Det hjalp så lite, for det ville seg ikke for skytterne våre denne ettermiddagen og kampen endte med hjemmeseier 26-23.

Vår beste spiller ble (naturlig nok) Sofie Ege Grønlund.