Foto hentet fra Fana Håndball

Vi spoler litt tilbake……

Onsdag 14.mars 2018 var det duket for lokaloppgjør og by-derby i 1.divisjon, Fana mot TIF Viking. Det var ikke bare heder og ære som stod på spill, med seier ville Fanajentene vere klare for eliteserien. To runder før slutt.

Det ble tidlig klart at det var stor interesse for kampen og da var spørsmålet om hvor mange vi greide å presse inn i Slåtthaughallen en viktig faktor. Etter telefoner frem og tilbake landet vi på et tilskuertall som gjorde at vi var litt usikre på hvor vi skulle gjøre av alle sammen.

Da kampen startet var det 523 tilskuere inne i Slåtthaughallen. Og det var fullt! Ikke bare var tribunene «stapp fulle», men også på scenen bak det ene målet. Uten den hadde ikke så mange fått sett kampen.

Og for en kamp det ble. Etter en uhyre spennende førsteomgang der Fanajentene ledet 13-12 til pause endte det med overkjøring i 2.omgang. Gjestene slapp til med kun syv fulltreffere mens våre jenter doblet gjestene sine mål. Kampen endte 27-19 og opprykket var et faktum.

Og for en reise det ha vært i etterkant. Nederlagsdømt i første sesong, men da endte vi på 8.plass. I den vanskelig andre sesongen spilte jentene seg til en historisk sluttspillplass (et sluttspill som ble avlyst pga koronaens inntog i Norge).

I skrivende stund skulle vi i dag (14.mars 2021) spilt sesongens siste hjemmekamp (mot Larvik) men igjen er det koronaen som bestemmer. Og vi vet ikke når og om vi får spille flere kamper sesongen 2020/21.

Til da så «lever» vi på minnene om onsdagen i 2018, og gleder oss til neste gang vi får lov å invitere på kamp med jentene.