Foto: Bjørn Erik Nesse

Noen takker for seg

Etter en rar og altfor kort sesong i Rema 1000-ligaen er det flere av Fana-jentene som takker av denne våren.

Vi er stolte og takknemlige for tiden, innsatsen, kreftene, smilene og latteren som er lagt igjen i Slåtthaughallen og Fana Arena de siste årene sammen. Vi ønsker alle sammen lykke til videre på ferden og gleder oss til å se dere igjen i Arenaer rundt om de neste årene.

Sofie Norum

Lynvingen på venstresiden kom fra Flint til Fana helt tilbake i 2015 da Fana fremdeles var i 1.divisjon. Sofie var da 20 år og skulle studere i Bergen. Allerede første sesongen fikk Sofie mye tillit og vokste med oppgaven. Sofies andre sesong ble amputert grunnet kneskade, men etter det har hun ikke sett seg tilbake. Sofie har etablert seg på et høyt nivå og har de siste årene vært en del av kapteinsteamet til elitelaget. Hun har gått foran i alt av treningsarbeid, dugnadsarbeid og andre oppdrag. Vi er stolte og glade for at Sofie har vært en del av reisen og ønsker lykke til med nye utfordringer på østlandet hvor hun har fått jobb. Om håndballreisen fortsetter der gjenstår fremdeles å se.

Dette sier Sofie om tiden i Fana:

«Fana har betydd absolutt alt! Enkelt og greit. Å være en del av reisen fra 1. divisjon til et etablert elitelag har vært en drøm, og noe jeg er skikkelig stolt av. Jeg har vært i en spillergruppe som elsker å trene, prestere og utvikle seg sammen. Jeg har fått noen av mine aller beste venner her, og Fana vil alltid ha en spesiell plass hos meg.»

Sofie Ege

Sofie Ege har vært en del av keeperteamet i Fana siden hun kom fra Fyllingen. Sofie har vært med på opprykk til eliteserien og har utviklet seg til å bli en meget stabil keeper med noen ekstreme ferdigheter. Det har også gitt henne fast plass på aldersbestemte landslag. Nå går turen videre til nye utfordringer i Storhamar, noe som betyr at det ikke er lenge til vi ser Sofie igjen i Fana Arena – denne gangen på motsatt banehalvdel.

Sofie har følgende å si om tiden i Fana:

«Jeg ser tilbake på fire gode år i Fana hvor jeg har fått utvikle meg og vært en del av et godt miljø hvor jeg har fått nære venner.»

Susanne Berven

Susanne kom fra Åsane i 2019 og har vært fast inventar i elitetroppen siden da. Susanne er en kriger av dimensjoner, og på tross av at hun har vært skadeplaget har hun alltid gått foran i treningsarbeidet med en innsats og innstilling som vi kommer til å savne stort. Nå trapper hun ned og har ikke helt bestemt hvor veien går videre.

Susanne sier dette om det å være Fanaspiller:

«Tiden min i Fana har vært helt fantastisk og jeg har virkelig stortrives! Det er en helt fantastisk gjeng både på og utenfor banen, noe som gjorde det enda vanskeligere å ta valget om å trappe ned. Kommer til å savne alle kjempemasse!»

Eva Kristiansen

Eva har vært Fanaspiller i flere perioder; første gang i 12/13-sesongen. Laget spilte da i 1.divisjon og Eva var i klubben i 3 sesonger før veien gikk videre til Trondheim med studier. De to siste sesongene har Eva igjen ikledd seg Fanadrakten – denne gangen i eliteserien. Eva er hardtarbeidende og dedikert og har balansert toppidrett med studier og jobb på en beundringsverdig måte. I tillegg til å være målvakt på elitelaget har Eva også vært instruktør på både Prosjekt Morgenfugl og på Fanaakademiene.

Eva sier dette om tiden i Fana:

«Fana har gått gjennom ei heilt utrulig reise fra tida eg først var med, den første sesongen i første divisjon. Klubben, jentene og alt rundt laget har betydd mykje for meg, og eg føler meg privilegert som har fått vore med på delar av reisa, og som fekk sjansen til å prøve meg på trening når eg flytta tilbake til Bergen i 2019. No går vegen videre uten håndball, men eg gler meg til å støtte laget fra tribunen. #forzafana »

Silje Selstad

Silje kom til Fana fra Stavanger IF i 2017. I utgangspunktet kom Silje til Bergen for å studere og ville spille håndball på siden. Hun valgte Fana ettersom Fana på den tiden hadde lag både i 1. divisjon og i 2.divisjon. Silje startet å trene med 2.divisjonslaget, men ble raskt plukket opp i 1.divisjonsstallen. Til tross for uheldige skader, etablerte hun seg som en viktig og fast brikke de siste sesongene. Nå går veien videre til Danmark og Roskilde for Silje.

Dette sier Silje om tiden i Fana:

«Jeg kom til Fana høsten 2017. I min første sesong rykket vi opp til eliteserien, som er en opplevelse jeg aldri vil glemme! Fana har betydd svært mye for meg i tiden min i Bergen, og det har vært utrolig kjekt å være med på reisen til å bli et etablert eliteserielag. Det er en utrolig god gjeng i Fana, og jeg har utviklet meg mye som person ved å være en del av elitegruppen. Etter 4 år sitter jeg igjen med masse gode minner og venner for livet.»

Candy Jabateh

Candy har vært i Fana i to perioder. Etter opprykket i 2018 valgte Candy å ta en pause fra topphåndballen da hun ikke følte seg klar for det der og da. I fjor sommer begynte Candy å trene med samarbeidsklubben Gneist før hun tok steget opp i eliteserien høsten 2020. Nå har Candy valgt å ta karrieren videre i Fredrikstad, og det er dermed ikke lenge til vi får gjensyn med høyrekanten i Fana Arena.

Candy har ikke vært tilgjengelig for kommentar.