Sesongopppkjøring

Det begynner å bli en stund siden sist jentene spilte en tellende kamp. Nå ligger alt til rette for sesongstart for REMA 1000-ligaen 2021-22 01.september. Vår første kampe er borte mot Follo HK.

Men alle sesongstarter fordrer en sesongoppkjøring. Og nå i helgen var jentene ute i Åsane Arena og spilte Lerøy Elite Cup.

Kort fortalt så gikk det veldig bra, og jentene stod igjen med tre av tre seirer.

Fredag møtte jentene 1.divisjonslaget Ålgård. Her ble det seier 31-21 etter at de ledet hele 19-8 til pause. Her kan du se kampen om du vil

Skjermdump Direktesport

Fana – Sola

Lørdag var det Sola som stod på motsatt side. Sola tok tredjeplassen i fjorårets serie og de møtte Vipers i NM finalen. Allerede torsdag kveld ble det «treningsmøte mellom de to lagene i Fana Arena. Rapportene sa at «det såg bra ut» – og det lovte jo godt foran lørdagens kamp i Lerøy Elitecup.

Dette oppgjøret ble litt tettere en fredagens kamp, lagene fulgte hverandre så tett som de kunne. Men våre jenter kjempet seg til to måls forsprang til pause, 16-14. Det gode spillet fortsatte i andre omgang og ti minutter før full tid hadde Fanajentene økt til fem måls ledelse, 27-22.

Ikke alle valg var like gode, men de fleste var så gode at mot slutten av kampen satte Sola frimerke på både to og tre av spillerne våre. Vi fikk og en overtråkk på Maren Eriksen Langø. Forhåpentligvis ikke av det alvorlige slaget.

Kampen endte 31-27 i vår favør og nå ventet Tertnes søndag.

Prestisjekampen over alle prestisjekamper?

Teknisk feil Tertnes, bomskudd Fana, teknisk feil Tertnes, mål Fana. Det var kort oppsummert de første minuttene av kampen.

Jentene våre holdt hjemmelaget på avstand (om enn en liten en) utover i omgangen, men det var Tertens som ledet 15-14 da lagene gikk i garderoben etter de første 30 minuttene.

Med litt under en halv omgang igjen å spille var Fana jentene (igjen) i førersetet og ledet 23-20. Da gjorde Tertnes som Sola og gikk over til det vi i gamle dager kalte «mannsoppdekning», men det hjalp så lite.

Og med en storspillende Olivia Lykke Nygaard bakerst hos Fana så stoppet Tertnes på 25 mål mot Fana sine 30.

Torsdag 26.august begynner alvoret. Da er det cup-kamp mot Sotra.