Foto: Bjørn Erik Nesse

Alle gode ting er tre, og med det fjerde skal det skje……

Sluttspill, Sola og litt historie?


«Alle gode ting er tre og med det fjerde skal det skje».
Det passer godt for oss det, for dette er fjerde sesongen, men det er første gang vi får spille sluttspill. I 2018/19 sesongen ble vi nummer ni, og havnet akkurat utenfor sluttspillet. De to påfølgende sesongene ble vi nummer seks, men da var det koronaen som stoppet sluttspillet før det kom i gang.

Men i år skal endelig vi og få spille sluttspill. Vi ble nummer fem og var veldig spent på hvem som kom til å velge oss, vi tippet at enten valgte Sola oss eller så fikk Molde oss. Om du ikke er helt kjent med hvordan dette skjer, så er det i store trekk slik at lagene en til fire velger motstander blant nummer fem til åtte. Eller som Solas trener Steffen Stegavik med latter i stemmen sa da han fikk spørsmål om hvorfor Sola valgte Fana under «Tett på» sendingen «jo, det ble bestemt på teknisk møte med Erlend i går» …. her må vi skyte inn at «i går» var kampen mellom Fana og Sola søndag 10.mars. Det var sesongens tredje møte og vår andre seier (og likevel valgte de oss, hm.)

Sola hadde valget mellom oss og Byåsen (skjermdump fra «Tett på» sendingen)

Vi har gått noen år tilbake i tid og sett på møtene mellom Fana og Sola. Da Fana tok steget opp i 1.divisjon foran 2012/13 sesongen spilte Sola i eliteserien, eller Posteligaen som det het da. Sesongen etter, i 2013/14 var begge lagene å finne i 1.divisjon. De to seriekampene endte med Sola seier, med ett mål på hjemmebane og fire i Slåtthaughallen. Sesongen etterpå tapte vi med ni mål hjemme, men igjen bare med ett par mål på bortebane.

Denne sesongen (2014/15) endte med opprykk for Sola, og vi møttes ikke igjen før 2019/20 sesongen. Da slo vi til med seier i Åsenhallen, fire +mål og to poeng. Et resultat som Sola snudde da de kom til oss i Fana Arena.

2020/21 sesongen endte i koronarstriksjoner og nedstenging før vi fikk spille mot Sola. Og i inneværende sesong står det 1-1 i REMA 1000-liga kamper. Men det var vi som slo fjorårets NM-finalist ut av cupen i kvartfinalen.

Kvartfinalene i sluttspillet spilles som best av tre, og Sola starter med hjemmekamp. Så om du ikke har bedre ting å ta deg til på 01.mai er det ikke mer enn i overkant av 20 mil fra oss og ned til Åsenhallen.

Kamp nummer to spilles i Fana Arena 04.mai kl 18:30. Det er onsdag og midtuke kamp og ingen grunn til ikke å ta turen og hjelpe jentene til seier. Og du, det kan ende i europacup spill neste sesong, i alle fall er det noe vi optimister har begynt å tenke på.

Den tredje kampen skal spilles 08.mai – for vi satser på en kamp tre.

Sånn for ordens skyld, Sola ble nummer tre i årets REMA 1000-liga. Og de fikk medaljene sine i Fana Arena etter at vi tok hjem seieren søndag kveld (10. april).

Følg med for mer informasjon om bilettsalg, resultat fra første kamp og alt det andre.