Foto: Bjørn Erik Nesse

Om ny kontrakt, Fana og Aurora på en fredag

Like sikkert som at sesongen går mot slutten er det at det også er kontrakter som skal re-forhandles og signeres. Vi ser litt på de som så langt har signert ny kontrakt med «klubben i vårt hjerte».

Vi begynner med Aurora, ikke fordi hun var den første til å re-signere, men fordi hun er den yngste av de som til nå har signert på nytt for Fana.

26.april 2018 kunne vi lese på Fana Håndball Elite sine FB-sider at «vi ønsker Aurora Hatle velkommen til Fana! Aurora er født i 2001, kommer fra Kjøkkelvik og vil gå inn i troppen til Fana Elite for neste sesong. Vi gleder oss!».

Foto: Fana Håndball/Arkiv

07.april 2022 signerte hun for tredje gang og er dermed i gang med sin tredje periode i Fana drakten (dette viste seg å vere feil, Aurora er i gang med sin fjerde signering/periode i Fana).

Vi har lett, og funnet dette fra Aurora sin debut kamp i eliteserien (mot Gjerpen) «vi spoler tilbake i tid – til oktober 2018 og kamp mellom Fana og Gjerpen i Fana Arena. Det var første kamp i Fana Arena – vi lå under 17-20 etter drøye halvspilt siste omgang. Og inn kom eliteseriedebutanten Aurora Hatle (den gang 17 år) og banket inn fire mål på like mange minutter. Det var med på å snu kampen (den gang vant vi 26-24)».

Dette var Auroras første scoringsshow, men ikke det siste – i kamp mot Storhamar i 2020 satte hun for eksempel inn seks mål på seks minutter.

Denne sesongen har det blitt 45 mål på 19 kamper – for i uavgjort kampen mot Vipers ble Aurora skadet i en takling med Nora Mørk. Og måtte dermed på sidelinjen med albuebrudd i opptil flere kamper.

Foto: Njål Arnar Johansen
Foto: Njål Arnar Johansen

Du kom til Fana som 17 åring i 2018 – og har nå signert for tredje gang (stemmer ikke det?), men hvorfor Fana?

-Nja, nå er vel dette fjerde gang jeg signerer, og det er fordi jeg trives veldig godt i Fana. Vi har et veldig godt miljø og det er alltid kjekt å komme på trening.

Var det lett å bestemme seg for å gå på en ny periode?  Og hvor langt ser du nå?

-Det var ikke veldig lett å ta den beslutningen. Jeg har hatt en litt trøblete sesong som kan tære litt på motivasjonen, men jeg kan ikke gi meg helt enda. I denne omgang har jeg signert for ett år.

Men du, hvordan var det å komme inn i et etablert lag, som yngstemann som i utgangspunktet var der for å lære, og samtidig få vere med på «oppstarten» i Fana sin eliteserie-historie?

-Det var jo absolutt en tøff overgang å komme fra 3.div og rett til eliteserien. Jeg var heldig som fikk muligheten til å spille 2.div i Fana og 1.div i Gneist det første året mitt, det tror jeg var viktig og lærerikt for meg.

-Men jeg må si at det er stas å ha vært med fra Fanas første sesong i eliten og til nå 🙂

14.03.2018, Opprykket er klart.

Det har vært et par-tre skade avbrekk på deg? Hvordan har det vært å komme tilbake med tanke på motivasjon, trening og prestasjoner på banen?

-Det har absolutt vært noen tøffe perioder, og motivasjonen er ikke alltid på topp når man er skadet, men den kommer alltid tilbake når man endelig kan være med for fullt igjen.

Greier du å plukke ut en opplevelse, en kamp eller noe …. som har vært bedre/kjekkere enn andre?

-Kampen vi spilte uavgjort mot Vipers var veldig gøy.

Foto: Njål Arnar Johansen

Er det noen lag som er verre eller bedre enn andre å møte?

-Det er alltid kjekt med lokalderby 🙂 (les: Tertnes (journalistens anmerkning))

Nå venter Sola i kvartfinalen i sluttspillet, hvordan tror du det går?

-Det tror jeg blir gøye, tøffe og spennende kamper!

Til slutt; hva skal du bli når du blir stor?

-Jeg går første året på grunnskolelærer, så målet er å jobbe som det – tilslutt 🙂