Foto: Bjørn Erik Nesse

Marit er med oss også på neste sesongs eventyr

Marit Ova Bøyum signerte i mars for nye opplevelser i Fana drakten. Det vil si at hun er ferdig med sin tredje sesong som Fana spiller. En liten fun fact? Det året Fana tok steget opp i REMA 1000-ligaen spilte Marit på Førde, som var et av motstander lagene våre i 1.divisjon.

Det har blitt mer og mer spilletid gjennom de tre sesongene som har har gått. Som en naturlig følge av mer spilletid har det blitt flere og flere scoringer på bakspilleren vår. Inneværende sesong har resultert i 80 mål på 25 kamper. Og BB (Banens Beste) i fem av kampene (om vi har lest statistikken rett).

Marit ble banens beste i kampen mot Follo. Skjermdum fra Direktesport.no

Marit er tøf,f både framover og bakover på banen. Og det er vel ikke direkte unaturlig om hun får både tilsnakk, gult kort og en to-minutter i ny og ne. Men hun er på ingen måte på toppen av listen med sine syv utvisninger, det er opptil flere Fana spillere som er foran Marit på den listen.

Foto: Kjell Eirik Henanger

Om valget av Fana og Bergen har Marit tidligere sagt til Norsk Topphåndball at «Det var ikke sånn at jeg gikk rundt og drømte om å spille på det aller høyeste nivået, meg jeg hadde lekt litt med tanken og tenkte at det nok kanskje kunne være ganske gøy. Jeg var veldig usikker og gikk noen runder med meg selv og de nærmeste før jeg tok det endelige valget om å flytte. Men det angrer jeg ikke på, og jeg trives veldig godt i Bergen».

Ny kontrakt er signert – vi bare må spørre; hvor lenge blir du hos oss?

-Hm, godt spørsmål. Eg har så langt signert for eit år til i Fana drakten, men skal ikkje utelukka fleire år. Trivast veldig godt i Fana og Bergen generelt.

Du har «spilt på deg» mye spilletid denne sesongen, både fremover og bakover på banen. Er det vanskelig å finne motivasjon til å trene hver dag og å spille kamper både i ukedager og helger?

-Nei, egentlig ikkje. Sjølvsagt blir ein sliten av ein lang sesong, men motivasjonen for trening opplever eg aldri som noko problem. Vi trenar jo for å kunne spele kampar, så det er på ein måte motivasjon i seg sjølv.

Foto: Bjørn Erik Nesse
Foto: Bjørn Erik Nesse
Foto: Kjell Eirik Henanger

I tillegg til egen håndballkarriere, er du trener for J2005 laget til Fana, og involvert i 3.divisjonslaget. Hvordan håndterer du å vere i hallen og å tenke håndball «døgnet rundt»?

-Til tider kan det bli litt mykje, men samtidig synes eg det er veldig kjekt. Det er ein utrulig fin gjeng som på ein måte gir meg energi.

Er det mulig å plukke ut en opplevelse, en kamp eller noe …. som har vært bedre/kjekkere enn andre?

-Det må nok vere Vipers-kampen tidligare i sesongen (journalistens anmerkning; det ble tre scoringer på Marit i den kampen)

Er det noen lag som er verre eller bedre enn andre å møte?

-Nei, eg trur ikkje det. Alle lag har sine utfordringar, så det er eigentlig ikkje noko eg har tenkt noko særlig over.

Foto: Kjell Eirik Henanger
Foto: Kjell Eirik Henanger
Foto: Kjell Eirik Henanger

Nå venter sluttspill, Sola og kvartfinalen, hvordan tror du det går?

-Det blir spennande! Og eg gledar meg veldig mykje, men det blir tøft. Sola ønsker nok å vinne like mykje som det oss, så eg håpar det blir gode kampar. Resultatet får bli deretter 😊

Vi glemte å stille spørsmålet «hva skal du bli når du blir stor?». Med Marit på påskeferie tyr vi nok en gang til «JEG ER…..» intervjuet med Norsk Topphåndball.

«Det kan godt hende at det er kroppsøvingslærer jeg ender opp som. Men det ligger en liten drøm om å kunne bli politi bak der også, det gjør det, forteller Marit».

Foto: Kjell Eirik Henanger
Foto: Kjell Eirik Henanger

Og har du ikke lest det nevnte intervjuet med Marit før, så finner du det her.