Foto: Kjell Eirik Henanger

Grønn kategori til Fana IL Håndball

«Eliteserielisensen er et sett bestemmelser som setter krav til driften av eliteserieklubbene i handball i Norge. Lisensen utarbeides av Norges Håndballforbund i samarbeid med Serieforeningen Håndball. Det stilles krav til klubbene innenfor områdene økonomi, organisasjon, arena, arrangement og marked og sportslig. Eliteseriebestemmelsene gjelder for klubber som skal spille i eliteserien og i europacup og tildeles av Forbundsstyret» sier våre venner i Wikipedia

Like sikkert som at våren kommer, og en sesong går mot slutten, er det at det er tid for rapportering til håndballforbundet med tanke på lisens. Tidligere søkte klubbene om elitelisens hvert år. Nå beholder klubbene lisensen så lenge kravene i lisensordningen oppfylles.

Klubbene blir vurdert, og lisensen tildeles i følgende kategorier;

Grønn kategori: Klubben har oppfylt alle krav til lisens 
Gul kategori: Klubben har positiv EK, men én eller flere mangler iht. lisensreglementet 
Rød kategori: Klubben har én eller flere alvorlige mangler iht. lisensreglementet, herunder negativ EK 

Fana Håndball er ferdig rapportert, og tilbakemeldingen fra Elitelisensnemda er at vi er tildelt lisens i grønn kategori. Og dermed er det bare å gjøre klart for ny sesong.