Foto: Bkørn Erik Nesse

Sesongstart like om hjørnet

På tampen av uken og på tampen av sesong-oppkjøringen huket vi tak i trener Erlend Lyssand midt mellom jobben som trener på NTG Bergen og planlegging av oppkjøringens siste treningskamper. Som er mot Sola og Larvik i en by noen mil sør for oss.

Hvordan har sesongoppkjøringen vært til nå?

Veldig fin! Vi startet siste uken i juli, men uten de som var på landslagssamlinger. Både rekrutt og LK04. Det var selfølgelig en liten nedtur at Olivia kom tilbake på krykker, men bortsett fra det har vi hatt en veldig bra oppkjøring

Vi hadde en fantastisk samling i Danmark, med et veldig profesjonelt opplegg og gode motstandere i et par treningskamper. Og jentene responderte veldig godt på den treningen som ble lagt ned der.

Sist helg var det Lerøy Elitecup i Åsane Arena med to god kamper der. Først slo vi Tertnes en dag før vi spilte uavgjort mot Byåsen dagen etterpå. Og fikk mange gode svar, blant annet har vi har en god spillerstall.

Konklusjonen at vi har mange gode spillere. Og med spillere som blant annet Marte Haaland og Lina Waage Mossestad har vi muligheten til å spille håndball på en annerledes, eller artig måte om du vil.

Er det «vanskelig» å planlegge mellom to sesonger? Går du tom for ideer eller kjører du safe og tar copy paste fra i fjor?

Helt siden jeg begynte i Fana har jeg vert veldig bevist på «å ikke bare snu bunken fra i fjor». Jeg synes vi er flinke til å reise til nye plasser, finne nye lag å spille mot, nye oppgaver og nye ting å jobbe mot. Kort sagt nye utfordringer.

Det er om å gjøre å komme ut av comfort-sonen, slik at vi ikke blir sittende fast i samme sporet og bare gjør det samme hele tiden. Men selfølgelig, vi kaster ikke bort det vi ser har fungert godt bare for å prøve noe nytt.  Det gjelder å finne en balansegang mellom nytt og gammelt, rutine og utfordringer.

Vi prøver å gjøre det samme på trening i hverdagen, ikke bare «vi gjør det samme som i går». I år har vi fått inn flere nye spennende spillere, som har gitt oss flere strenger å spille på.

Fjorårssesongen ble den beste til nå, en 5.plass, best i by’n (?) og stadig større respekt hos motstanderne. Greier dere å toppe dette?

Han drar litt på det, men ikke lenge…. Vi tror vi skal greie det. Målet er i alle fall å kvalifisere til spill i Europa. Og å bli topp fem hjemme i REMA 1000-ligaen.

Vi setter oss høye mål, og har store ambisjoner på egne vegne. I fjor var vi eneste laget som tok poeng fra Vipers, og samtidig ser vi at de andre lagene ikke tar lett på oss. Men vi er innstilt på å kjempe og målet er å ha gjevne prestasjoner. Alt er mulig, det såg vi i fjor da vi spilte jevnt med Vipers i Fana Arena.

Om du ser tilbake på de fire sesongene vi har vært i REMA 1000-ligaen, har du noen høydepunkt? Og det motsatte?

Høydepunktet er nok opprykket i 2018. Det er en opplevelse det er vanskelig å toppe. Ellers vil jeg si at sesongen som ble avbrutt før sluttspillet kanskje har vært den beste for oss til nå.

Men selfølgelig, det har vært mange høydepunkter. Den nevnte kampen mot Vipers er helt klart et av høydepunktene.

I den andre enden har vel ikke seieråpningene våre vært det helt store. Der kan vi ikke si vi har vært spesielt gode.

Hovedtrener Erlend Lyssand/Foto: Bjrøn Erik Nesse

Fire spillere i avgang og seks spillere inn? Og et par stykker tilbake etter skade – hvordan ser du på spillerstallen nå like før sesongstart?

Vi har en fin stall på 17 spillere pluss at vi har et veldig godt samarbeid med naboene Gneist og Bjarg. De gjør et veldig godt arbeid som vi nyter godt av. Og som har gjordt at vi har en fin variasjon i spillergruppen, noe som igjen gjør av vi mer kan variere måten vi spiller på.

Tirsdag starter NM, med Førde på programmet. Det er ikke første gangen vi møter Førde i 1.runden – tanker om den kampen? Og NM generelt, etter to år med tap i semifinalen, kommer vi oss til finalen i år?

Hm, hm, kanskje det. Jo, i år må vi klare å komme oss til sluttspillhelgen som skal vere i Arendal. Og jeg tror ikke vi ryker ut på tirsdag.

Neste helg starter REMA 1000-ligaen. For vår del, borte mot Ravens. Statistisk har vi hatt et OK «tak» på Ravens. Hva tenker du om åpningskampen, der har vi vel ikke den aller beste statistikken?

Den kan gå begge veier. Det er rett at vi har hatt et greit tak på Ravens, men de er ett av lagene som bare ble bedre og bedre nå i vinter. Og i tillegg har det forsterket laget noe, så det blir en tøff kamp. Det er det ingen tvil om. Men vi går for seier.

Lørdag og søndag står Larvik og Sola for tur? Hvilke forventninger har du til turen til Sola

Det nærmer seg seriestart, og vi kommer ikke til å fokusere all verden på resultatene mot Larvik og Sola. Vårt fokus blir spillet, og at jentene som har vært på landslagssamlinger og mesterskap i sommer skal «ta igjen» de andre på samspillet i laget.

Men klart, seier er jo alltid kjekt da. Sa Erlend før han igjen gikk inn i rollen som NTG lærer og hastet ut av Fana Arena.

PS: Sola slo Larvik med tre mål fredag kveld.