Foto: Bjørn Erik Nesse

Møt Maria Elisabeth Grasdal, en spiller på full fart inn i Fana

Noen kommer, og noen går heter det. Så også hos elitejentene våre. Med tanke på en presentasjon har det ikke vært lett å få tak i de nye jentene våre, det har vært sommerferie, treningsleirer og ikke minst landslagssamlinger og mesterskap. Men nå er det siste innspurt i sesongoppkjøringen så vi har gjordt et forsøk….

Linnea Skadal Kyrkjeeide, Eline Solbakken, Maria Grasdal, Marte Haaland, Maria Haldorsen og Lina Waage Mossestad blir alle å finne i Fana drakten denne sesongen. Der de tre første kommer fra Bjarg er Marte tidligere Gneist jente, Maria nummer to kommer fra Bønes/Gneist og Lina kommer fra Fyllingen.  Felles for de alle er at de nå er Fana-jenter.

Vi starter med Maria Grasdal, eller Maria Elisabeth Grasdal som er det fulle navnet. Ifølge presentasjonen på våre SoMe er hun fast inventar på 04-landslaget. Og før sist samling og VM-spill nå i sommer stod hun bokført med syv kamper og 11 mål. Forrige sesong spilte hun 2.divisjon for Gneist og stoppet på 27 mål på 19 kamper. Men vi lar Maria stå for «snakkingen».

«Jeg har spilt håndball i Bjarg i 11 år, og forrige sesong var jeg i hovedsak med på Gneist sitt damelag, og nå er det Fana. Jeg er strekspiller, og på Fana vil jeg bli å se på banen som nummer 3.

Hvorfor håndball? Jeg har en eldre bror som spilte håndball hvor mamma var med som trener. Han sluttet rundt den tiden jeg og min tvillingsøster var gammel nok til å begynne på noe idrett. Da tok mamma oss med på en håndballtrening i Bjarghallen, og siden det har det vært der jeg har holdt til. Det jeg liker spesielt godt med håndball er at det er en lagsport. Man vinner som et lag, og taper som et lag, og det er alltid dem rundt som kan dra deg litt opp om du har en dårlig dag.

Jeg har vært veldig heldig som har hatt et godt utviklingsmiljø med gode trenere i både Bjarg og Gneist, noe som har vært med på å gjøre idretten gøy samtidig som det er rom for utvikling.

Hvorfor Fana? Jeg er jo fra Fana området og har spilt i to av naboklubbene. Gjennom Bergen-Sør samarbeidet fikk jeg muligheten til å være litt med på trening med Fana, noe som også gir muligheten for å bli sett som spiller.

Jeg har lyst å satse på håndballen, og da jeg fikk muligheten for å gjøre det i Fana var det vel egentlig bare et svar; ja. Siden jeg er så ung, ser jeg først og fremst på dette som en mulighet for å lære og utvikle meg som spiller gjennom en god treningshverdag, så får vi se hvor det går.

Jeg har fått et veldig godt inntrykk av både trenerne, spillergruppen og opplegget. Det er selvfølgelig mye nytt når man kommer inn i et helt nytt lag, men spillerne er flinke til å komme med veiledning, tips og tilbakemeldinger. Jeg har nok mye å lære av dem, men det kommer etterhvert.

Når jeg ikke spiller håndball her i Fana, er jeg nok enten på skolen eller hjemme i sengen. Jeg går sisteåret på toppidrett på Metis Videregående, så det blir en del trening med skolen også. Det er ganske lange skoledager, så ofte drar jeg rett opp i hallen etter skolen, og så er dagen gått. Foreløpig har jeg lyst å satse på håndballen, så jeg blir nok å se i en hall de neste årene. Jeg gleder meg til denne sesongen, og å få en liten smakebit på hvordan det er på øverste nivå her i Norge. Det blir gøy».

PS: I dag starter alvoret, eller i allefall nesten. Med NM kamp borte mot Førde, følg liveoppdatering av kampen her