Foto: Sportsfotograf Bjørn Erik Nesse

Veien til Arendal…

Fra og med sesongen 2022/23 vil Norgesmesterskapet i håndball bli avgjort med Final8-spill i Arendal. Vår vei dit starter i kveld!

05.september 2018 reiste Fana jentene til Førde for å spile 3.runde kamp i NM mot Førde. Ser vi på kamprapporten fra den gang så ser vi at våre jenter ledet med knapp margin til pause, 13-12 til oss. Etter hvilen snudde det og da jentene satte seg på bussen hjem var seieren i boks, med 33-22.

Lagene møttes i seriesammenheng da begge klubbene spilte i 1.divisjon i sesongen 2017/18. Den gang gikk Fana seirende ut at begge oppgjørene.  Siden da har Marit byttet klubb fra Førde til Fana. Av Fana jentene som var med sist vi møtte Førde i cupen, så er Celine, Andrea, Aurora og Oda med også i kveld. I tillegg har Ida vært innom i målstengene ti Førde.

Under NM kampen i 2018 ble vi tatt litt på sengen av ett offensivt Førde lag, og etter 13 minutter lå vi under 6-0.  Da åpnet Oda vår målkonto og jentene brukte ikke så lang tid på å hente inn Førde sitt forsprang og til pause stod det som nevnt 12-13 i vår favør. Andre omgang brukte vi på å øke forspranget og det ble til slutt en komfortabel seier.

Skjermdump fra forrige NM kamp mellom Fana og Førde

I kveld er det ny NM kamp i Førde. De to siste sesongene har jentene våre måtte gi tapt for Vipers i semifinalen. Hvor langt kommer vi i år? Det eventyret starter i Førdehuset i kveld.

Du kan følge live-oppdateringen her