Foto: Bjørn Erik Nesse

Fra Gneist til Fana

Marte Haaland. De som har fulgt Fana sine elitejenter over noen år har sett Marte i Fana-drakt tidligere. For den unge bakspilleren var allerede i fjor på parketten for Fana gjennom et utlån og en samarbeidsavtale med Gneist, og som vikar for en skadet Aurora Hatle. Ifølge statistikken satte hun inn seks mål på seks kamper i fjorårs-sesongen.

Så helt ny er hun ikke. Men kanskje det er litt mer alvor i år ? For nå er hun «inne på laget og ikke bare på utlån».

Vi tar det fra begynnelsen; Marte Haaland er 19 år gammel ogaltså opprinnelig Gneist spiller. Hun er bakspiller med nummer 2 på ryggen og fem mål på samvittigheten i cup-kampen mot Førde tirsdag kveld.

Da vi spurte hvorfor hun spiller håndball så fikk vi et svar som vi ofte får; det at det er søsken som spilte og mor eller far som er med som trener – og som yngre søsken blir en da ofte dratt med i hallen. I Marte sitt tilfelle hadde hun er søster som spilte i Gneist og en far som var med i trenerteamet. Og etter noen turer som «vedheng» i hallen syntes hun dette var så gøy at da hun begynte i 1.klasse var det håndballtrening som ble fritidsaktiviteten.

Fana, Gneist, Bønes og Bjarg har inngått en samarbeidsavtale, men var det på grunn av denne at du havnet i Fana? Eller, for jeg vet jo at du har en søster som var inne i Fana-systemet for et par-tre år tilbake.

Jeg har jo egentlig alltid hatt lyst å spille for Fana, så når jeg fikk muligheten ble det et naturlig valg. Jeg bor i området og har vært så heldig å fått trene med Fana de siste par årene. Jeg har opplevd et veldig godt miljø i laget, det er veldig sosialt og gøy, jeg trives godt her, med gode trenere og et godt støtteapparat. Det er nok hovedgrunnen til valget mitt.

Når du ikke er i Fana Arena hva bruker du tiden på?

Jeg tar matte og bedriftsøkonomi på NHH (vi ble enige om at hun er ½ student). Ellers bruker jeg tiden på å vere med venner og familie.

Hvordan ser du for deg håndballfremtiden?

I første omgang vil jeg utvikle meg i Fana og bli best mulig, så får vi ta det derifra.

Søndag starter alvoret,  med serieåpning borte mot Ravens. Og vi gleder oss til å se Marte i aksjon også på banen, og ikke bare som frokostansvarlig for Spar Bønes Frokosten i Fana Arena onsdag morgen.

Foto: M.Kolås

PS:

Ikke for å legge noe press på deg altså, men Marte, du satte inn 7,5 mål pr kamp for Gneist i fjor…..