Foto: Bjørn Erik Nesse

Nok en lokal REMA 1000-liga debutant

LK04 jente med 13 kamper og 22 mål på samvittigheten FØR siste samling og mesterskap i sommer. Tidligere Søreide, Bjarg og Gneist spiller og nå en del av REMA 1000-liga troppen til Fana. Hvem snakker vi om? Jo 18 år gamle Linnea Skadal Kyrkjeeide. Høyre kantspiller med nummer fire på ryggen nå når sesongen blåses i gang.

På spørsmål om hvorfor hun i sin tid valgte håndball så kommer det fram at hun kommer fra en aktiv familie og hadde en aktiv barndom, med blant annet fotball, dans og håndball på programmet. Og så var det veninner som spilte håndball da, og da var veien kort til nærmeste håndballklubb, som da var Søreide.

-Jeg synes det er kjekt å trene og jeg fant fort ut at håndball også var gøy. Da var valget enkelt – det ble håndball på meg og».

-For meg ble det helt naturlig å gå til Fana da anledningen bød seg. Klubbene i Bergen Sør har en samarbeidsavtale slik at det er uproblematisk å gå veien slik jeg gjorde, fra Søreide til Bjarg. Så til Gneist og derifra videre til Fana. For meg har det vært et godt valg og det er en flott gjeng jeg har kommet inn i.

Linnea signerte for Fana på forsommeren. Men det er først nå i siste halvdel av august at hun har kunnet vere med for fullt. Først var det samling med LK04 i Danmark før landslaget tok turen til Skopje i Nord-Makedonia og VM spill fra 30 juli til 10 august.

Linnea sier videre at –jeg gleder meg veldig til sesongen starter (NB: intervjuet ble gjordt kun timer før sesongstart sist søndag). Det er en veldig dedikert gjeng med jenter, gode trenere og godt støtteapparat. Inntrykket og opplevelsene så langt er bare positive.

-Med erfaring fra LK04 har jeg fått litt erfaring på et nivå som ikke er helt som å spille mot naboklubbene. Men jeg tror allikevel det på en måte blir større å spille mot lagene i REMA 1000-ligaen. Det er mye å lære. Og det gleder jeg meg til».

Fritid – får du tid til fritid utenom håndball?

-Litt så. Jeg går på Tertnes Toppidrett så det går jo mye i håndball da. Spesielt 1.året på videregående var det hektisk med litt lang reisevei, men etter at jeg fikk lappen og får låne bil så er akkurat det blitt mye lettere.

-Ellers liker jeg å stå på ski på vinteren og vere på sjøen om sommeren. Og selfølgelig å henge med venner.

Hva tenker du om håndballen videre?

-Jeg pleier å sette meg små mål, da føler jeg at de er lettere å nå de. Så hovedmålet mitt nå er å få mest mulig spilletid i REMA 1000-ligaen. Og så tar jeg det derifra.

PS: Linnea debuterte sist søndag i REMA 1000-liga åpningen borte mot Ravens, og fikk med seg ett mål hjem til Bergen. Og søndag 11.september er det hjemmekamp i Fana Arena på programmet.