Foto: Bjørn Erik Nesse

Nybakt verdensmester i stallen til Fana

Lina Waage Mossestad er med sine 20 år den eldste av nykommerne i Fanastallen. Og den eneste som ikke kommer fra Bergen Sør samarbeidet. Hun kommer fra Fyllingen IL, som forrige sesong var samarbeidsklubb med Tertnes.

Hun er nybakt Junior verdensmester med LK02 og var i tillegg med å ta gull med Tertnes i Junior NM nå i vår.

Men tilbake til start, hvorfor ble det håndball?

– For meg ble det ganske naturlig å begynne på håndball ettersom at jeg har søsken som både spiller, og har spilt, håndball og min mor som trener.

Og hvorfor Fana?

– Jeg valgte Fana først og fremst fordi jeg trengte nye utfordringer. Og Fana er et lag med spillere og trenere jeg kan lære mye av.

Etter et par måneder i Fanadrakt, hva sitter du igjen med så langt?

 – Fana har en veldig fin gjeng med stor vilje for å prestere på banen.

– Vi har hatt noen treningskamper i oppkjøringen til nå, som har vært bra trening for oss for å få inn samspillet i laget, noe som blir bedre og bedre for hver trening/kamp.

Hva driver du med når du ikke spiller håndball?

– Mesteparten av hverdagen går i håndball, men jeg har et år der jeg skal ta opp litt fag på siden og så jobber jeg noe for Fana, jeg er blant annet trener for et j07 lag.  I tillegg jobber jeg på Bod24.

Håndball og fremtiden? Hva tenker du videre?

– Jeg har store ambisjoner innenfor håndball, det er noe jeg vil drive med så lenge det lar seg gjøre. Jeg håper på en god sesong i Fana og at jeg lærer mye underveis.

På søndag er det første hjemmekamp i Fana Arena, i 2.divisjon med Fyllingen i fjor hadde du for vane å putte i gjennomsnitt 3,5 mål i motstanderens mål. I første tellende kamp for Fana satte du to baller bak Ravens målvakt – ikke for å legge press på deg, men….

Om Lina sa Erlend Lyssand til fanaposten.no følgende «Nybakt verdensmester, som jeg så for Fyllingen i høst. Stor spilleforståelse og en litt annen type enn de vi hadde fra før. Litt derfor hun er hentet til oss».