Foto: Fana Håndball

Hva gjør vi på i mesterskapspausen?

Vanligvis er det desember som er mesterskapspause og spillefri, men på grunn av et konkurerende mesterskap er håndball EM flyttet til november i år. Og dermed er det altså spillefri (som i ingen kamper), hardtrening, oppkjøring og treningskamper. Før alvoret starter igjen i slutten av november – da med et skikkelig hardkjør. Som starter borte mot Storhamar 27 november, og slutter med hjemmekamp mot Larvik 18.desember. Og innimellom skal vi en tur til Tyskland og spille E-cup kamp, vi spiller E-cup hjemme, vi spiller REMA 1000-liga kamp hjemme mot Byåsen og borte mot Molde. For ikke å glemme NM-kvartfinalen mot Sola. Men alt dette kommer vi tilbake til når det nærmer seg kamp.

Nå «setter vi kursen» mot Stord og treningskampen mot Sola onsdag kveld. Jentene rapporterte etter kampen;

«Onsdag kveld spilte vi treningskamp mot Sola, og vi møttes likegodt på halvveien – i «Nyehallen» på Stord! Stord hadde laget flotte rammer for kampen, og rundt 100 personer fylte tribunene.

Lagene fulgte hverandre tett gjennom kampen. En kamp som startet i høyt tempo, noe som stadig ble kommentert over anlegget i hallen.

Vi spiller god håndball og kommer til mange gode sjanser og følger avtalene vi har blitt enige om. Likevel slet vi perioder med å få ballen forbi en god Sola keeper. Men flere susere fra Marte Haaland gjør at vi går til pause med ledelse 16-13. En ledelse som imidlertid ble spist opp i løpet av andre omgang.

Og etter ca 20 minutters spill i andre omgang, la Sola på til 26-25 og gikk opp i ledelsen for første gang i kampen. Denne perioden er spillet vårt desverre preget av tekniske feil, noe som fører til kontringer imot. Det hele ender med en jevnspilt kamp som Sola til slutt vinner 30-27.

Tross tap tar vi med oss mange gode aksjoner og får godt utbytte av treningskampen. Ekstra hyggelig var det også at Leah Osa fra samarbeidsklubb Gneist var en del av kamptroppen og grep sjansene hun fikk!