Treningskamp er også kamp, og seier er seier

Jentene var torsdag kveld en tur i Åsane Arena og spilte treningskamp mot Tertnes. Også denne gangen ble det seier med ett lite mål.

Det var litt ensomt til å begynne med, på tribunen som Marit Brox i Tertnes åpnet til meg like før kampstart. «Helt alene fungerer det og», tenkte jeg. Men det kom heldigvis litt flere Fana-folk etter hvert. Og noen Tertnes tilhengere også må vite.

Hjemmelaget med avkast og (nesten) rett til straffekast. Men etter et raskt avkast (for det ble 1-0 til Tertnes) utlignet Marit til 1-1. Og så var det repeat … straffe og mål til Tertnes og utligning ved Marit.  2-2 etter mindre enn tre spilte minutter.

Vi forteller vel ingen hemmelighet når vi sier at Marit og Oda til tider er tøffe i forsvar, det ser du forresten veldig godt når du sitter bak mål og ikke på siden.

Tempoet fra vår side var ikke all verden i starten av kampen, så akkurat der var nok Tertnesjentene noe kvikkere til beins enn våre jenter. Men vi kommer langt med godt samarbeid også. Spesielt det samarbeidet som er mellom Celine/Marit og Oda inne på streken, for det blir mål av slikt også.

Men nå må det sies at de er ikke direkte hjelpeløse Tertnes heller da. Og med en nydelig langpasning fra Josefine i Tertnes målet til Linn Gosse kunne det blitt 3-3, men Olivia i vår ende av banen forstyrret så pass mye at skuddet gikk utenfor mål. De utlignet forresten på straffe like etterpå.

En periode nå kom både straffer og mål i tur og orden, der vi satte inn spillemål satte Tertnes inn straffemål. Det vil si – når ikke Ida kom inn og tok straffene da. To stykker reddet hun i dag + en der returen gikk i mål – og nå må jeg bare beklage, men jeg kom litt ut av tellingen både på antall straffer og hvem som scoret når. Men pauseresultatet ble i iallefall 16-14 til Tertnes.

Starten på andre omgang var preget av slurv og feil, fra begge lag. Det gikk både tre, fire og bortimot fem minutter før omgangens første mål kom. Men Marte fant til slutt en åpning og hamret ballen via strek, stang og så i nettet.

Tertnes overtok så føringen i kampen, de satte opp tempoet noe og holdt seg stort sett et par mål foran oss utover i omgangen. Men jentene roet litt ned og hentet inn igjen forspranget, før Tertnes igjen dro ifra. Og med omtrent syv minutter igjen å spille ledet de blåkledde 24-22 og Erlend tok timeout.

Ikke hørte vi hva han sa, men det virket i alle fall og tre minutter før full tid ledet vi 26-27. På stillingen 27-28 fikk Tertnes nok en straffe, og gjett hvem som vant den duellen da? Ida eller Tertnes? Selfølgelig tok Ida den og.

Begge lag fikk hver sitt mål helt mot slutten av kampen og det hele endte 28-29.